Στρατιωτική θητεία: Έρχονται αλλαγές – «Διορθώνει πολλές αδικίες»

Αλλαγές έρχονται στη στρατιωτική θητεία, σύμφωνα με νομοσχέδιο που εκτιμάται ότι θα εισαχθεί στις επιτροπές της Βουλής την επόμενη εβδομάδα.

Φαίνεται πως το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ επιλύει χρόνια προβλήματα για το σύνολο των μελών του στρατεύματος και διαμορφώνει νέο πλαίσιο για τη στρατιωτική θητεία των Ελλήνων πολιτών.

Αυτό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας. Όπως υπενθύμισε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», έχει τελειώσει η σχετική διαβούλευση, με πολύ θετικά σχόλια και μεγάλη συμμετοχή.

Τι ισχύει για τους τρίτεκνους

«Μειώνεται η θητεία για όλα τα αγόρια. Ως τώρα ήταν μόνο για το ένα αγόρι των πολυμελών οικογενειών που θα υπηρετήσουν. Πηγαίνει στους έξι μήνες και για τους τρίτεκνους, για όλα τα αγόρια, στους οκτώ ή εννιά μήνες, αναλόγως του αν υπηρετούν στο Ναυτικό, την Αεροπορία ή τον Στρατό Ξηράς».

Επιπλέον φέρνει την εναλλακτική θητεία από τους 15 στους 12 μήνες, όσο είναι η μάξιμουμ θητεία στον ελληνικό στρατό. «Αυτό θεωρείτο τιμωρητικό και είχαμε καταδίκες από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Διορθώνει πολλές αδικίες»

Τρίτο στους μακράς διάρκειας θητείας αξιωματικούς, οι οποίοι έχουν εισέλθει στον ελληνικό στρατό. «Διορθώνει πολλές αδικίες και οικονομικές, αλλά κυρίως βαθμολογικές».

Όσο αφορά στην υγεία και την ασφάλιση, ο κος Ρήγας σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν είτε με την υγεία είτε με τη δυνατότητα των ανασφάλιστων πολιτών. Είναι δικαιούχοι στα νοσοκομεία να μπορούν να εισέρχονται. Αυτό δεν υπήρχε. Εναρμονιζόμαστε με τη συνολική πολιτική που έχουμε ως κυβέρνηση για τους ανασφάλιστους».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Επίδομα ενοικίου: Πότε πληρώνονται α’ δόση και αναδρομικά

Ρύθμιση χρεών: Πόσοι τα κατάφεραν, τελικά

Υπ. Εθνικής Άμυνας: Για ποιους μειώνεται η θητεία – Όλες οι αλλαγές στο νέο νομοσχέδιο

Σχετικά άρθρα