«Μου αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος μα τον θέλω. Να του πω πώς νιώθω για εκείνον;»

Πώς μπορείς να ξεπεράσεις τα ερωτικά συναισθήματα για ένα άνθρωπο που σε φλέρταρε έντονα για μήνες και εν τέλει σε απορρίπτει αποκαλύπτοντας την ομοφυλοφιλία του που δεν ήταν αντιληπτή;

Σε θέλει στη ζωή του σαν φίλη γιατί σε αγαπάει, όπως αναφέρει. Το δέχτηκα γιατί τον αγαπώ. Η διαφορά είναι ότι για εμένα η αγάπη δεν είναι αδελφική. Τη μια χάνεται για καιρό, την άλλη επανεμφανίζεται. Στο πλαίσιο της φιλίας, δεν φείδεται κολακευτικών σχολίων. Νιώθω μπερδεμένη, έχω ακόμα έντονα συναισθήματα.

Να του έλεγα πώς νιώθω ακόμα και μετά την αποκάλυψή του;

Με ενοχλεί όταν μου λέει ότι ήθελε να βρω τον άντρα της ζωής μου γιατί για εμένα ήταν αυτός. Πραγματικά, αν αυτός το ήθελε, θα τολμούσα μέχρι και να πειραματιστώ και να αναζητήσω νέο ενδιαφέρον. Όμως, νιώθω ότι προδίδω τα συναισθήματά μου, ασχέτως αν αυτά δεν έχουν ανταπόκριση. Νιώθω να με πιέζω αλλά από την άλλη τι να κάνω; Να του έλεγα πώς νιώθω ακόμα και μετά την αποκάλυψή του;

Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Να απομακρυνθώ μήπως νιώσω πιο ήρεμη; Να επιδιώκω να τον βλέπω γιατί τον αγαπάω και δηλώνει κι αυτός πως με αγαπάει Προέρχομαι από πρόσφατο διαζύγιο. Μεγαλώνω το παιδάκι μου, έχω απαιτητική δουλειά. Ο άνθρωπος αυτός ήταν η πρώτη μετασυζυγική εμπειρία. Και η ηλικία μου, όχι μικρή 44. Αυτός 46.

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας Νικόλαος Βαμβακάρης

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ο άνθρωπος στον οποίο αναφέρεστε μοίρασε τον εαυτό του μαζί σας σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε έφτασε να κάνει κι αυτή την πολύ προσωπική αποκάλυψη για τον εαυτό του.

Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει ότι για εκείνον είσαστε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης με το οποίο μπορεί να μοιραστεί τα συναισθήματά του σε ένα πολύ προσωπικό πλαίσιο.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για την επικοινωνία που έχετε δημιουργήσει μεταξύ σας. Θα ήταν και για εσάς πολύ ανακουφιστικό να του εκφράσετε τα συναισθήματά σας αν και εφόσον σας το επιτρέψει και ο ίδιος αλλά σεβόμενη πάντοτε τις προσωπικές του επιλογές.

Νικόλαος Βαμβακάρης
Ψυχοθεραπευτής – σύμβουλος ψυχικής υγείας
Υψηλάντου 172, T.K. 18535, Πειραιάς
τηλ: 210-4296363
www.normavitae.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αγάπη: Πώς η καλή επικοινωνία δίνει διάρκεια σε μια σχέση

Χωρισμός από τον παιδικό έρωτα: «Θέλει να ζήσει τη ζωή του»

Η πρώτη ολοκληρωμένη σχέση, ο χωρισμός και πώς το διαχειρίζεσαι

Σχετικά άρθρα