Νέα, απαίσια απάτη: «Μαμά, τράκαρα σκότωσα ένα κοριτσάκι»!

Γνωστό κύκλωμα κάνει τέτοια τηλεφωνήματα – απάτη προσπαθώντας να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως ηλικιωμένους.

Τα μέλη του κυκλώματος τηλεφωνούν σε πολίτες παριστάνοντας κάποιον αστυνομικό ή άλλο κρατικό λειτουργό. Θύμα τους μια 52χρονη μητέρα από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Άγνωστοι την κάλεσαν για να την πληροφορήσουν ψευδώς πως ο γιος της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα. «Ήταν σοκαρισμένος. Έκλαιγε πάρα πολύ. Μου έλεγε, Μαμά, τράκαρα και σκότωσα ένα κοριτσάκι. Έκλαιγε ένας νεαρός σε κατάσταση σοκ! Ηθοποιός τέλειος βέβαια. Η φωνή που άκουγα δεν ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του γιου μου».

«Από το αρχικό σοκ που ένιωσα, όμως, και επειδή κατάλαβα ότι ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορούσα να σιγουρευτώ ότι δεν επρόκειτο για τον γιο μου. Στη συνέχεια της τηλεφωνικής κλήσης παίρνει το τηλέφωνο ένας άλλος κύριος – ο υποτιθέμενος αστυνομικός – ο οποίος μου ανέφερε μάλιστα και όνομα και επίθετο αλλά και αστυνομικό τμήμα, λέγοντάς μου ότι ο γιος μου έχει εμπλακεί σε ατύχημα και ότι σκότωσε ένα κοριτσάκι».

«Ο υποτιθέμενος αστυνομικός μου είπε ότι υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα. Μου τόνισε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί χωρίς να χρειαστεί να μεταβώ στην Πάτρα, όπου σπουδάζει ο γιος μου. Προφανώς θα έλεγε κάτι για χρήματα, αλλά δεν πρόλαβε. Η κόρη μου ήταν δίπλα μου την ώρα του τηλεφωνήματος. Ενώ συνέχιζα να τους μιλάω, (…) πήρε τον γιο μου τηλέφωνο (…) και ήταν καλά».

Δείτε και το σχετικό βίντεο που ακολουθεί:

Έτσι δρα η σπείρα

Η σπείρα έχει εξαπατήσει αρκετά άτομα ανά τη χώρα. Το σενάριο που χρησιμοποιούν διαφοροποιείται ανάλογα με την κατάσταση. Προσποιούνται τον αστυνομικό ή κάποιον άλλο κρατικό λειτουργό και τηλεφωνούν με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας σε κάποιο δήθεν τροχαίο.

Στο τροχαίο, φυσικά, εμπλέκουν κάποιο συγγενικό πρόσωπο του ανθρώπου στον οποίο τηλεφωνούν. Πολλές φορές μάλιστα, για να γίνουν πιο πειστικοί, συνεργός τους προσποιείται τον συγγενή τους που… ουρλιάζει από πόνο. Σκοπός να παραδοθούν τα χρήματα.

Πηγή: www.neakriti.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Απάτη μέσω Facebook: Χιλιάδες ευρώ έγιναν… καπνός!

Φρίκη με μεθυσμένο πατέρα: Βίασε την κόρη του

Σχετικά άρθρα