«Βαρύ» κατηγορητήριο για τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας

Κατηγορίες για 50 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και 39 απόπειρες ανθρωποκτονίας που συνδέονται με τις τρομοκρατικές ενέργειες σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς τη 15η Μαρτίου απαγγέλθηκαν σε 28χρονο υπήκοο Αυστραλίας.

Αυτό γνωστοποίησε η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας. Ο άνδρας, που θεωρείται οπαδός της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου της Κράιστσερτς, μέσω βιντεοσύνδεσης με το Όκλαντ. Εκεί κρατείται, στη μοναδική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Νέας Ζηλανδίας.

Η νεοζηλανδική αστυνομία ανέφερε ότι «εξακολουθούν να εξετάζονται» κι άλλες κατηγορίες. Συμπλήρωσαν, πάντως, ότι δεν θα σχολιάσει τη δικογραφία που σχηματίζεται, διότι η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη.

Ο Μπρέντον Τάραντ θα εμφανιστεί για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου αφότου σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48 στα δύο τεμένη στα μέσα του Μαρτίου.

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, την επομένη του μακελειού, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μόνο έναν φόνο. Οι Αρχές ήθελαν να κινηθούν γρήγορα, αλλά νέα στοιχεία προστέθηκαν κατόπιν.

Να σημειωθεί πως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν θα του ασκηθεί δίωξη για τρομοκρατία.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε έρθει στην Ελλάδα…

Ν. Ζηλανδία: «Στοπ» στην πώληση αυτόματων όπλων μετά το διπλό μακελειό

Ο Ερντογάν πρόβαλε σε συγκέντρωση το βίντεο της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία!

Brenton Tarrant: Ο μακελάρης που μετέδωσε live τη δολοφονία 49 ατόμων και «διεκδικεί» το… Νόμπελ Ειρήνης!

Σχετικά άρθρα