«Αναστήσαμε» τον μεγάλο μας έρωτα αλλά κάτι άλλαξε: Τι να κάνω;

Πριν από 24 χρόνια αγαπήθηκα πολύ και αγάπησα απόλυτα έναν άντρα που για μένα ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος στη ζωή μου. Δυστυχώς οι γονείς μου ήταν αντίθετοι στη σχέση μας γιατί ήθελαν για εμένα κάποιον με πτυχία και ένα καλύτερο μορφωτικό επίπεδο.

Εγώ έμενα Αθήνα και αυτός επαρχία. Αν και η αγάπη μας ήταν πολύ δυνατή, ίσως από φόβο από τη μικρή ηλικία που είχα τότε, δεν καταφέραμε να πάμε κόντρα στους γονείς μου και έτσι χωρίσαμε. Τα χρόνια πέρασαν αλλά ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό μου.

Πάντα στη θύμηση του βούρκωνα. Το 2008 παντρεύτηκα, άλλα ήθελα να τον δω και να μάθω αν είναι καλά. Ήξερα πού δούλευε και βρήκα το τηλέφωνο. Στο άκουσμα της φωνής του, λύγισα. Παντρεμένος με δύο μεγάλα παιδιά. Δώσαμε υπόσχεση να βρεθούμε.

schesi

Η συνάντηση ήταν η κορύφωση ενός μεγάλου έρωτα που δεν έζησε παλιά κ τον αναστήσαμε. Έπρεπε να μπει σε λειτουργία η λογική αλλά δεν μπήκε. Γίναμε αχώριστοι και δεν ένιωσα τύψεις για τίποτα. Από την αρχή μου είπε, όμως πως αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα στη δουλειά του.

Η συμπεριφορά του, όμως, δεν άλλαξε καθόλου. Ζεστός, τρυφερός, ευγενικός. Ερχόταν συχνά Αθήνα να με δει. Όλα ήταν υπέροχα, μέχρι που ξαφνικά άλλαξε η συμπεριφορά του. Άλλος άνθρωπος, απόμακρος, ψυχρός και αδιάφορος.

Μειώθηκαν τα τηλεφωνήματα μέρα παρά μέρα. Βιαστικός, χωρίς όρεξη. Ούτε να έρθει να με δει. Στην ερώτηση μου βέβαια πήρα απάντηση ότι μπορεί να χάσει τη δουλειά του. Είμαστε μακριά και δεν μπορώ να είμαι δίπλα του. Δεν ξέρω αν η αλλαγή αυτή έχει να κάνει και με το πώς νιώθει για μένα.

Δεν ξέρω αν έπαψε να με αγαπάει ή αν θέλει να σταματήσουμε αυτό που έχουμε. Δεν ξέρω πως να χειριστώ την όλη κατάσταση. Έχω κουραστεί, έχω απελπιστεί και δυστυχώς από τηλέφωνο- όταν παίρνει- δε γίνεται να μιλήσουμε. Τι να κάνω;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Γεωργία Καλτσίδου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πόσο περιγραφικά και γλαφυρά περιγράφετε αυτόν τον ανεκπλήρωτο έρωτα με τον συγκεκριμένο άνθρωπο που έμελλε με τη θέληση και των δυο σας, να εκπληρωθεί και να δοκιμάσετε μαζί του αυτό που τότε δεν επιδιώξατε και δεν έτυχε να γίνει πραγματικότητα.

Η σχέση αυτή με τον συγκεκριμένο άνθρωπο μοιάζει να είναι σαν έναν κύκλος που δεν είχε κλείσει ποτέ και η ένταση της αλλάζει σε όλα αυτά τα χρόνια. Φλογερή αγάπη τότε που έπειτα με την απομάκρυνση, συνεχίζει να υπάρχει μέσα σας. Με το τηλεφώνημα ανάβει ξανά και ανταποκρίνεται και ο ίδιος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τα εμπόδια του γάμου και της δουλειάς του.

«Φλόγα» σταθερά αναμμένη

Ωστόσο, αυτή η φλόγα που για εσάς είναι εκεί σταθερά αναμμένη, φαίνεται να σβήνει απότομα και ξαφνικά από τη μεριά του. Από ζεστός και γλυκός γίνεται ψυχρός και απόμακρος. Ο λόγος μοιάζει να είναι η δουλειά, όπως τον παρουσιάζει. Καταλαβαίνω ότι αναρωτιέστε τι να συμβαίνει μέσα του και προσπαθείτε να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να τον προσεγγίσετε.

Χωρίς να γνωρίζω και προφανώς μόνο εκείνος γνωρίζει τι συμβαίνει, θα ακολουθήσουν κάποιες δικές μου σκέψεις που ίσως για εσάς είναι βοηθητικές ή και όχι. Η σχέση αυτή είναι τόσο ρομαντική και θυμίζει ταινία από τον τρόπο που την περιγράφετε και το πώς τη βιώνετε εσείς. Ρεαλιστικά ιδωμένη και στον παρόντα χρόνο, οι ζωές σας άλλαξαν και πήραν μία διαφορετική κατεύθυνση.

schesi-erwtas-desimo

Ο καθένας έκανε τις επιλογές του

Ο καθένας έκανε τις επιλογές του και βρίσκεται σε μία διαφορετική σχέση και σε μία διαφορετική καθημερινότητα. Σε περιπτώσεις όπου η σχέση που επιλέγει κάποιος δεν είναι η κύρια αλλά η δεύτερη σχέση, συχνά οι άνθρωποι αναφέρουν ότι υπάρχει αστάθεια στη διάθεση και στη συμπεριφορά.

Καθώς η σχέση που υπάρχει μοιάζει να μην είναι ξεκάθαρη και λειτουργεί σε μία παράλληλη τροχιά με την κύρια ζωή των εμπλεκομένων, συχνά παρατηρούνται σκαμπανεβάσματα που δεν βοηθούν σε μία αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας μέσα στη σχέση.

Υπήρχε καταπιεσμένη επιθυμία

Διαβάζοντας το δικό σας μήνυμα, μοιάζει να υπήρχε για αυτόν τον άνθρωπο μία καταπιεσμένη επιθυμία όλα αυτά τα χρόνια, σαν μία ταινία που θέλατε να δείτε αλλά έμεινε στη μέση. Καταλαβαίνω ότι ίσως υπάρχει μεγάλη ανάγκη και προσδοκία από τη δική σας μεριά να γίνει πραγματικότητα η σχέση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να δείτε αυτό που δεν προλάβατε.

Η δική μου προτροπή είναι να λάβετε υπόψη σας τους χρονικούς και πρακτικούς περιορισμούς που υπάρχουν σε αυτή τη σχέση, αλλά και να αναγνωρίσετε μέσα σας ποια ανάγκη σας εξυπηρετεί η σχέση αυτή. Μια συζήτηση μαζί του που θα εμπεριέχει μοίρασμα συναισθημάτων και σκέψεων θεωρώ ότι θα είναι αρκετά κατατοπιστική, εφόσον επιθυμεί και ο ίδιος να μιλήσετε.

Είμαι στη διάθεση σας και ελπίζω να σας βοήθησα.

Γεωργία Καλτσίδου
Ψυχολόγος
Ειδίκευση στην Κλινική & Κοινωνική Ψυχολογία Εξαρτήσεων & Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων
[email protected]
697-3502573

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας με την πρώτη ματιά; Τελικά υπάρχει;

Κάντε πράγματα μαζί για να αυξήσετε την ορμόνη της αγάπης!

Έρευνα: Η αγάπη και το σεξ δεν πάνε πάντα μαζί σε μία σχέση

Σχετικά άρθρα