Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χειρουργική επέμβαση από Γερμανό χειρουργό με iPad
Χειρουργική επέμβαση από Γερμανό χειρουργό με iPad thumbnail

Χειρουργική επέμβαση από Γερμανό χειρουργό με iPad

Μια πρωτότυπη χρήση για το iPad του βρήκε ένας Γερμανός χειρούργος,  αξιοποιώντας τις δυνατότητες του συγκεκριμένου tablet για τις ανάγκες της  επιστήμης. Συγκεκριμένα, με τη χρήση μιας εφαρμογής κατάφερε να ολοκληρώσει την  διαδικασία ενός χειρουγείου.


Οπως αναφέρει το Reuters,  η εφαρμογή αυτή, έδωσε την δυνατότητα στον  χειρούργο να δημιουργήσει ένα εικονικό 3D προσχέδιο για το επερχόμενο  χειρουγείο. Συγκεκριμένα, οι γιατροί πήραν μια φωτογραφία απο το συκώτι του  ασθενούς μέσω της κάμερας του iPad και μ ε την βοήθεια της εφαρμογής στην  συνέχεια κατάφεραν να σχεδιάσουν το που τα υπόλοιπα ζωτικής σημασίας αγγεία και  ιστοί βρισκόντουσαν.


Ετσι, οι γιατροί, έχοντας στην διάθεση τους την πραγματική εικόνα του οργάνου  μπόρεσαν να αποφύγουν οποιεσδήποτε πιθανές επιπλοκές κατά την διάρκεια του  χειρουγείου.


Η ομάδα πίσω απο την συγκεκριμένη εφαρμογή προσβλέπει και σε ανάπτυξη άλλων  σχετικών εφαρμογών προκειμένου να καλύψουν μεγάλο μέρος χειρουργικών επεμβάσεων  αποφεύγοντας ανεπιθύμητες επιπλοκές


Πηγή:  www.iefimerida.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X