«Είμαι ακόμα ερωτευμένη με τον καλύτερο μου φίλο. Θα τον ξεπεράσω ποτέ;»

Πριν από 5 μήνες είχα κάνει σχέση με τον καλύτερό μου φίλο τον οποίο γνώριζα αρκετό καιρό. Τον ήθελα από νωρίτερα αλλά δεν του είχα πει κάτι λόγω ενός γεγονότος. Το έμαθε ότι έχω και ερωτικά αισθήματα για εκείνον.

Απομακρυνθήκαμε για λίγο αλλά μετά μου είπε ότι νιώθει κι αυτός το ίδιο και ότι θέλει να είμαστε μαζί. Μετά από 1 μήνα είχαμε τελειώσει και μαζί με αυτό κι η φιλία μας. Έχουν περάσει 5 μήνες και προσπάθησα πολλές φορές να είμαστε μαζί και πάλι αλλά τίποτα.

Είμαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του και όλο αυτό με πονάει τόσο πολύ που δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Σε μια στιγμή έχασα και το αγόρι μου και τον φίλο μου. Θα τον ξεπεράσω ποτέ;

Στο ερώτημα απαντά η ψυχοθεραπεύτρια Δήμητρα Φιλοπούλου

Αγαπητή αναγνώστρια,

Αυτό που βιώνεις είναι πράγματι πολύ δύσκολο. Αυτό που το κάνει χειρότερο είναι το ότι υποβάλλεις τον εαυτό σου σε επαναλαμβανόμενες απορρίψεις. Είμαι της άποψης ότι όταν ο άλλος θέλει να είναι μαζί σου θα πρέπει να το κυνηγάει όσο και εσύ.

Στη δική σας περίπτωση, όμως, βλέπω μόνο εσένα να προσπαθείς, και αυτό είναι άδικο αλλά και ανώφελο. Αν εκείνος δεν θέλει να έχετε σχέση, είναι δικαίωμα του. Ο λόγος που πονάς περισσότερο απ’ ότι θα έπρεπε είναι ότι ακόμα προσπαθείς, ξανά και ξανά, για κάτι που μάλλον δεν είναι εκεί. Ίσως θα πρέπει να βάλεις εσύ το τέλος και να δεις πως θα προχωρήσεις από εδώ και πέρα.

Το κομμάτι του χωρισμού είναι όντως δύσκολο – όμως, καλό είναι να θυμάσαι πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ίσως αυτός ο χωρισμός να άνοιξε το δρόμο για την επόμενη σχέση σου. Άφησε ανοιχτή την καρδιά σου στο εξής ενδεχόμενο: Ο επόμενος σύντροφος σου να είναι κάποιος που να σε θέλει από την πρώτη στιγμή, που θα σε διεκδικήσει εκείνος, που όσο προχωράει ο καιρός και δένεστε περισσότερο θα γίνει ο καλύτερος σου φίλος. Σκέψου τον εαυτό σου δίπλα σε κάποιον που σε θέλει όσο εσύ.

Όσο δύσκολο και να σου φαίνεται αυτή τη στιγμή, προσπάθησε να έχεις στο μυαλό σου ότι κάθε άσχημο που μας συμβαίνει μας αφήνει και ένα μάθημα για το μέλλον. Προσπάθησε να απαλύνεις τον πόνο σου με τη σκέψη ότι τα καλύτερα έρχονται και πως ο σημερινός σου πόνος είναι προσωρινός.

Ελπίζω να νιώσεις σύντομα καλύτερα.

Δήμητρα Φιλοπούλου
Ψυχοθεραπεύτρια MSc
Παπαδιαμάντη 7, Άνω Πατήσια
Τηλ.: 213 0 292167, 6956 297109
Facebook: dimitraefilopoulou

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σχέση με παντρεμένη: Τι μπορείς να περιμένεις από αυτή την αγάπη;

Πώς η αγάπη θα σας γιατρέψει από την μοναξιά;

Η αρρωστημένη ζήλια της διέλυσε τη σχέση μας

Σχετικά άρθρα