Κοτόπουλο φιλέτο ψητό με τσίλι και λάιμ

Κοτόπουλο ψητό φιλέτο με τσίλι και λάιμ: μια ενδιαφέρουσα συνταγή, που ταιριάζει τέλεια για χαλαρό δείπνο με φίλους, ειδικά τώρα που πλησιάζει το Σαββατοκύριακο!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 1 κιλό κοτόπουλο χωρίς κόκαλο φιλέτο μπούτι με δέρμα

Για τη μαρινάδα

  • χυμό από 3 λάιμ
  • 3 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι
  • 1/4 κ.γ μπούκοβο

Για το σερβίρισμα

  • καλαμπόκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στο μπολ της μαρινάδας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή ακόμη και για όλη τη νύχτα.
Ψήνουμε στο γκριλ. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού, το πόσο δυνατή είναι η φωτιά μας και αν το γκριλ έχει καπάκι ή όχι.
Καλό θα είναι να αλείψουμε το γκριλ με λίγο λάδι πριν βάλουμε το κοτόπουλο επάνω ώστε να μην καεί.
Σερβίρουμε αμέσως.
Μπορούμε να το ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Περνάμε τα καλαμπόκια με λάδι με την βοήθεια ενός πινέλου και τα ψήνουμε και αυτά στον ίδιο φούρνο για 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σαλάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο

Τορτίγια με κοτόπουλο και σάλτσα αβοκάντο

Καστανό ρύζι με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδας

 

Σχετικά άρθρα