Είμαι ερωτευμένη με τον καθηγητή μου στο φροντιστήριο. Νομίζω ότι είναι αμοιβαίο…

Ο καθηγητής που μου έκανε μάθημα στο φροντιστήριο πέρυσι είναι 27 χρόνων όμως φέτος δεν τον έχω. Τον βλέπω όμως πολύ συχνά στο φροντιστήριο. Πέρυσι λοιπόν στο μάθημα μου έλεγε αστεία και με έκανε να γελάω, με πείραζε παρά πολύ (παιχνιδιάρικα), επαναλάμβανε εκφράσεις που έλεγα η κινήσεις που έκανα και γενικά περνούσε πολύ χαρούμενα το μάθημα γιατί μιλούσαμε και για θέματα εκτός μαθήματος. Κάθε φορά που έλεγα πως δεν θυμόμουν κάτι πήγαινε να το παίξει θυμωμένος αλλά μετά μου χαμογελούσε. (Ενώ κάθε παιδί που έχω ρωτήσει λέει πως θυμώνει εύκολα και φωνάζει πολύ). Κάπου στη μέση της χρονιάς με ρώτησε αν έχω Facebook η οτιδήποτε για να του στείλω φωτογραφία μια εργασία από το σχολείο και εγώ του είπα ότι θα του το στείλω στο instagram.

Του το έστειλα την επόμενη μέρα τον έκανα follow και με έκανε και αυτός. Μετά από λίγες μέρες όμως με έκανε unfollow και στο επόμενο μάθημα ήταν πολύ σοβαρός και δεν γέλασε καθόλου, κάτι πολύ περίεργο γιατί γελούσε πάντα,έκανε χιούμορ και με πείραζε κτλ. Όταν τελείωσε η χρονιά και δεν θα κάναμε άλλο μάθημα μαζί με έκανε πάλι follow. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό αλλά μου έκανε εντύπωση. Φέτος εξακολουθώ να τον βλέπω κάθε μέρα σχεδόν στο φροντιστήριο και εξακολουθεί να με πειράζει παιχνιδιάρικα και κάθε φορά μου με βλέπει πάντα χαμογελάει. Πριν λίγες μέρες τον συνάντησα σε μια καφετέρια και ενώ χαιρετήθηκαμε μου χάιδεψε την μέση χαμηλά.

erotas apogoiteysi

Ξέχασα να πω ότι πέρυσι κάναμε ιδιαίτερα και είχε αναφέρει 2-3 φορές ότι είμαι όμορφη η κάτι για το σώμα μου. Επίσης πολλές φορές καταλαβαίνω πως με κοιτάει στο φροντιστήριο όταν είμαστε στον ίδιο χώρο. Από την πρώτη στιγμή που τον είδα μου άρεσε εμφανισιακά  και όσο περνάει ο καιρός είμαι σίγουρη πως τον έχω ερωτευτεί όμως είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος μου και καθηγητής και δεν θέλω να του το δείξω.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά σημαίνουν τίποτα αλλά νομίζω πως ίσως να του αρέσω λίγο αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα έκανε κάτι γιατί είμαι μικρή. Γι’ αυτό θα ήθελα την γνώμη σας!!!

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Σίγουρα η ερωτική έλξη για κάποιον καθηγητή/τρια από μαθητή/τρια είναι κάτι συνηθισμένο. Είναι κάτι σαν φαντασίωση, ενώ επειδή έχει και έναν ρόλο εξουσίας επενδυμένο με γνώσεις και εμπειρία αυτό λειτουργεί αφροδισιακά ενίοτε. Το θέμα είναι αν όλο αυτό οδηγεί πουθενά. Βάσει του ιστορικού που αναφέρεις ίσως και εκείνος να νιώθει κάποια πράγματα, αλλά επειδή έχει και τον ρόλο του καθηγητή κάνει βήματα μπρος-πίσω. Δύσκολη εξίσωση…

agapi kardoula

Ουσιαστικά η ερωτική έλξη προς τον καθηγητή για κάποιο άτομο της ηλικίας σου είναι μια εσωτερική σου ανάγκη να “αγγίξεις” κάτι μεγαλύτερο, κάτι που θα σε κάνει να μεγαλώσεις απότομα. Οπότε όλο αυτό μπορεί να μην είναι πραγματικός έρωτας αλλά μια ανάγκη επιβεβαίωσης,αναγνώρισης και ωρίμανσης.

Θεωρώ πως σε αυτήν τη φάση δεν έχει νόημα να επενδύσεις συναισθηματικά σε κάτι τόσο αβέβαιο. Νομίζω ότι εκεί έξω θα υπάρχουν πολλά αγόρια στη δική σου ηλικία που θα έχετε κοινά όνειρα και αγωνίες και θα κάνουν την καρδιά σου να χτυπήσει από έρωτα που θα είναι σίγουρα έρωτας και θα μπορεί να έχει σίγουρα ανταπόκριση και καλύτερες προοπτικές.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 12 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ερωτευμένη

Σχέση με καθηγητή: Με έκανε να τον ερωτευτώ και τώρα δεν θέλει να με δει μπροστά του

Ερωτεύτηκα τον καθηγητή μου, 20 χρόνια μεγαλύτερος. Πώς να τον προσεγγίσω χωρίς να φανεί περίεργο;

 

Σχετικά άρθρα