Πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει μια σχέση εξ αποστάσεως;

Τον περασμένο Νοέμβριο τα έφτιαξα με ένα αγόρι που μου άρεσε 4 χρόνια. Ουσιαστικά όμως είχαμε σχέση εξ αποστάσεως γιατί μένουμε αρκετά μακριά. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα, τραυματίστηκε σοβαρά με συνέπεια να σπάσει η κλείδα του έτσι λοιπόν δεν γινόταν να βρεθούμε μιας και ήταν επικίνδυνο για να μην πάθει τίποτα χειρότερο.

Τουλάχιστον έτσι έλεγαν οι γονείς του και το σεβάστηκα (ούτε οι γονείς του αλλά ούτε και οι δικοί μου γνωρίζουν κάτι αλλά μόνο οι φίλοι μας και η γυναίκα του μεγαλύτερου του αδελφού). Έτσι λοιπόν μιλάγαμε μόνο μέσω chat και κλήσεων, ήταν πολύ περίεργο γιατί μου είπε πως ερωτεύτηκε τον χαρακτήρα μου και όχι την εμφάνιση μου μιας και είχαμε να βρεθούμε 1 χρόνο. Αυτός βέβαια στο διάστημα που τα είχαμε δεν έβρισκε πάντα χρόνο για εμένα σχεδόν ελάχιστο καθώς είχε να διαβάσει ή να παίξει στο playstation με τους φίλους του. Εγώ προσπαθούσα να είναι δεκτική και να μην με ενοχλεί πολύ αυτό αν και εγώ είχα περισσότερο διάβασμα μια και πάω Λύκειο.

Χωρίσαμε έπειτα από 2 μήνες…

provlimata sxesh

Τελικά, αφού κλείσαμε 2 μήνες, τα σπάσαμε διότι σε μια συζήτηση μας μου είπε πως η δικές του προτεραιότητες ήταν οικογένεια, η κολλητή του και έπειτα το ποδόσφαιρο… Βέβαια εγώ δεν το δέχτηκα διότι όσο ήμουν εγώ κολλητή του με είχε  “αρκετά κάτω” στη “λίστα” του και τσακωθήκαμε και για το ότι με παραμελεί συνεχώς μου ζήτησε τον χώρο του και εγώ το δέχτηκα. Έπειτα από περίπου 1 εβδομάδα ξανασυζητήσαμε για αυτό και μου είπε πως δεν νιώθει πλέον όπως πριν και θέλει να μείνει πάλι λίγο μόνος του.

monaksia-chorismos

Δεν είναι σίγουρος για τα αισθήματά του

Προχτές, δηλαδή, 2 εβδομάδες περίπου από το τελευταίο περιστατικό μού εξήγησε πως μετά τον τραυματισμό του χάθηκε και δεν είναι σίγουρος πως με αγαπάει ερωτικά αλλά με αγαπά χωρίς να καταλαβαίνει τον τρόπο και πως όταν θα ξανά είναι έτοιμος θα μου μιλήσει (ακόμα δεν έχει αναρρώσει και οι γονείς του δεν τον αφήνουν να βγει)
Τι να κάνω; Έχω μπερδευτεί!

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή φίλη,

Το ίδιο μπερδεμένος, ίσως και πολύ περισσότερο από εσένα, είναι κι εκείνος. Νομίζω, ότι όλη αυτή η απόσταση και έτσι όπως εξελίσσεται η μεταξύ σας γνωριμία και επαφή, δεν βοηθάει την κατάσταση για να έρθετε πιο κοντά, κι ούτε διαφαίνεται κάτι που να μπορεί να το αλλάξει όλο αυτό.

Είναι κρίμα, το δικό του μπέρδεμα να γίνεται και δικό σου, άφησέ τον να ξεκαθαρίσει τι πραγματικά θέλει και τι ζητάει από εσένα, και μην επενδύεις συναισθηματικά σε κάτι που δεν πατάει από την αρχή σε γερές βάσεις…

Ευάγγελος Κουσιάδης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπευτής-Συγγραφέας
[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έρωτας και social media: Μπορεί να… μετρηθεί η αγάπη με likes;

Σχέσεις στα χρόνια των social media: Ο Έρωτας είναι εκεί έξω

Φιλία στα χρόνια των Social Media: Τελικά το ίντερνετ ενισχύει ή τις σχέσεις;

 

Σχετικά άρθρα