Φοροδιαφυγή: Μαζικοί έλεγχοι από την ΑΑΔΕ σε γνωστά νησιά των Κυκλάδων

Σειρά ελέγχων στη Μύκονο και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, με την κωδική ονομασία «Μπετόν Αρμέ», διενεργεί εδώ και δύο εβδομάδες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς παρατηρείται ότι τους μήνες, που δεν υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση, τα περιστατικά φοροδιαφυγής πληθαίνουν.

Οι ελεγκτές, με βάση συγκεκριμένες οδηγίες της Φορολογικής Περιφέρειας Πειραιά, ελέγχουν επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, αλλά και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, εμφανίζονται ως οικοδόμοι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κλπ. που ενδιαφέρονται να προμηθευτούν υλικά για τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα εντοπίστηκαν φορτηγά, να μεταφέρουν, χωρίς παραστατικά, χαλίκια και άλλα υλικά, τις πρώτες πρωινές ώρες, εξερχόμενα στο λιμάνι της Μυκόνου από πλοία, τα οποία προέρχονταν από τη Λέρο.

Επίσης, μεγάλη ανώνυμη εταιρεία με ηλεκτρολογικά υλικά στη Μύκονο, βρέθηκε με πλήθος συναλλαγών χωρίς να έχει εκδώσει τιμολόγια. Σφραγίστηκε και ήδη ελέγχεται και για προηγούμενες χρήσεις.

Σφραγίστηκε το κατάστημα συνεταιρισμού, επειδή εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει τιμολόγια για πλήθος συναλλαγών με εργολάβους και υδραυλικούς. Για τους ίδιους λόγους, σφραγίστηκαν άλλες τρεις επιχειρήσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε άλλες επτά.

Πηγή: efsyn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ στις πλατφόρμες τύπου Airbnb

Στη διασταύρωση καταθέσεων με δηλωθέντα εισοδήματα προχωρά η ΑΑΔΕ

Σχετικά άρθρα