Σας αφορά: Τι αλλάζει για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο

Από σήμερα Δευτέρα (8/4) τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές για όσους ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν.

Ειδικότερα, τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017. Σύμφωνα με αυτόν διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς και από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, έλεγχοι διαβατηρίων και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Έτσι, ακόμη και οι Ευρωπαίοι, που ανήκουν σε χώρες εντός Σένγκεν θα υποχρεούνται να υφίστανται ελέγχους όταν ταξιδεύουν από ή προς χώρες εκτός αυτής.

Η ανακοίνωση του «Ελ. Βενιζέλος»

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 08 Απριλίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017.

Λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στον διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

  • για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος ο απαραίτητος χρόνος στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
  • για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Σιάτλ: Εργαζόμενος απογείωσε χωρίς άδεια αεροπλάνο που στη συνέχεια συνετρίβη

Αιθιοπία: Νεκροί και οι 157 επιβάτες του αεροπλάνου που συνετρίβη (ΒΙΝΤΕΟ)

Mina Basaran: Σκοτώθηκε σε συντριβή αεροπλάνου – Ο πάμπλουτος πατέρας, τα συλλυπητήρια Ερντογάν και οι τελευταίες φωτογραφίες της

Σχετικά άρθρα