Πέφτω σε βαριά κατάθλιψη και μισώ το σώμα μου: Τι να κάνω;

Πέφτω σε βαριά κατάθλιψη. Μία σέρνομαι, μία αποκτώ δύναμη και προχωρώ. Έχω εθιστεί στα XANAX, δεν ζω ούτε στη σκέψη ότι δεν θα πάρω.

Το άγχος μου με πνίγει, συν η βοήθεια από τον ψυχίατρο, με 12 χρόνια ψυχανάλυση. Είμαι στον αγώνα. Έχω βουλιμία ή δεν θα τρώω τίποτα απολύτως όλη ημέρα. Έχω βάλει 30 κιλά, αλλά ήμουν πάντα αδύνατη και μισώ το σώμα μου.

Πήγα σε διατροφολόγο κι έχασα 5 κιλά αλλά δεν έχανα άλλο. Ο μεταβολισμός μου είναι χάλια. Παίρνω μόνη μου τα XENIKAL. Τρώω προσεκτικά κι εύχομαι να χάσω κιλά. Είχα ρωτήσει κάποτε τον γιατρό μου κι είχε πει ότι θα μου έκαναν κακό αν έπαιρνα χάπια αδυνατίσματος.

Έχω φτάσει σε σημείο, όμως, που μισώ την εμφάνισή μου και τα πήρα κρυφά από το φαρμακείο. Ακόμα δεν έχω παρενέργεια αλλά σκέφτομαι και τα λόγια του γιατρού. Έγινα 90 κιλά εδώ και δύο χρόνια.

Στο ερώτημα απαντά ο Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής Ιωάννης Αυγουστάτος

Από τα λεγόμενά σας φαίνεται ότι δεν έχετε μια καλή συνεργασία με τον ψυχίατρό σας και δεν τον εμπιστεύεστε, αφού παίρνετε μόνη σας φάρμακα και σκευάσματα αδυνατίσματος. Ασφαλώς η κατάθλιψή σας μπορεί να ανήκει στις ανθεκτικές αλλά είναι απαραίτητο οι αλλαγές στην αγωγή να γίνονται πάντα με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

Στην ανάγκη μπορείτε να αλλάξετε γιατρό και είδος ψυχοθεραπείας. Στο συγκεκριμένο θέμα που ρωτάτε, για τα χάπια αδυνατίσματος, δεν μπορώ να απαντήσω αν δεν γνωρίζω τα ακριβή συστατικά του. Μερικά φάρμακα, όπως η σιμπουτραμίνη δεν ενδείκνυνται για παράλληλη χρήση με αντικαταθλιπτικά. Δρουν αθροιστικά αφού αναστέλλουν την επαναπρόσληψη της νοραδρεναλίνης, της σεροτονίνης (5-υδροξυθρυπταμίνη, 5-ΗΤ) και της ντοπαμίνης.

Ιωάννης Αυγουστάτος
Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής
210-6397044 – 6977074835
psycosynthesis.blogspot.gr
Facebook

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πόσα είδη κατάθλιψης υπάρχουν και ποιο είναι το πιο επικίνδυνο;

Επιλόχεια κατάθλιψη: Τι αλλάζει στη φαρμακευτική αντιμετώπισή της;

Πόσο στενά συνδέεται η αϋπνία με την κατάθλιψη;

Σχετικά άρθρα