Βαγγέλης Γιακουμάκης: Οι γονείς… λύγισαν – «Ήξερε μόνο να αγαπάει»

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα (8/4) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα Κρητικών, που εμπλέκονται στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, κατά την πρώτη ημέρα όλοι εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων τους. Από την άλλη, οι γονείς του άτυχου νεαρού ήταν οι πρώτοι μάρτυρες που εξετάστηκαν.

Η μητέρα του Βαγγέλη μετέφερε το τηλεφώνημα που είχε δεχτεί από την υπεύθυνη της εστίας και την ενημέρωνε πως το παιδί υποφέρει από τη συμπεριφορά των συγκατοίκων του.

«Ο γιος μου ήξερε μόνο να αγαπάει. Τα παιδιά στη Σχολή τον στοχοποιούσαν. Έτσι ενημερωθήκαμε πρώτη φορά για κάποια περιστατικά την 1η χρονιά που ήταν στη σχολή», φανέρωσε η κα Γιακουμάκη, η οποία ανέβηκε πρώτη στο βήμα.

Οι γονείς «λύγισαν»

Tραγικές φιγούρες ήταν τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του νεκρού φοιτητή. Πιασμένοι από το χέρι εκείνοι και η αδερφή του έφτασαν στο δικαστήριο, στηρίζοντας ο ένας τον άλλον.

«Ο Βαγγέλης μου είναι στο χώμα. Του στέρησαν τα όνειρά του. Όλοι αυτοί είναι καλά και γελούν. Είναι εδώ, ζωντανοί. Το παιδί μου δε ζει, όμως», περιέγραψε η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία.

«Ήρθε με όνειρα στα Γιάννενα. Κι εγώ τώρα, τέσσερα χρόνια έρχομαι προσπαθώντας να μάθω γιατί», δήλωσε ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Εγώ έχασα τον γιο μου και δεν ξέρω γιατί τον έχασα. Αυτό θέλω να μάθω. Ο Βαγγέλης δεν περνούσε καλά αλλά αυτό δεν μας το είπε ποτέ…».

«Κι εγώ αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι τη βία κατ΄ εξακολούθηση που του ασκήθηκε. Δεν προσπαθώ να βρω ενόχους, δεν θέλω να δικάσω, θέλω να μάθω».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιακουμάκης: Άγρια βασανιστήρια – “Ούτε στο στρατό τέτοια καψώνια”

Γιακουμάκης – Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες με παιχνίδια θανάτου και τραμπουκισμούς

Το συγκλονιστικό σημείωμα της Μαρίας: Τι γράφει η νεαρή κοπέλα που ερωτεύτηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Σχετικά άρθρα