Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ερντογάν έχει… ερωτηματικά – Η καταγγελία

Το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή και το προσωρινό αποτέλεσμα των οποίων δείχνει πως το κόμμα χάνει την πόλη αυτή.

Ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αλί Ιχσάν Γιαβούζ, δήλωσε πως το Σάββατο (6/4) κατατέθηκε αίτημα στην Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) για νέα καταμέτρηση των ψήφων σε μία από τις 39 περιφέρειες της Κωνσταντινούπολης.

«Θα ζητήσουμε από την YSK, μέσω του επαρχιακού παραρτήματός της, νέα καταμέτρηση όλων των ψήφων στο σύνολο των (υπόλοιπων) περιφερειών, στις 38 περιφέρειες».

Καταγγελία για παρατυπίες

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα, ο πρόεδρος Ερντογάν υπέστη μια χωρίς προηγούμενο οπισθοχώρηση στις δημοτικές εκλογές. Η αντιπολίτευση κέρδισε στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τις οποίες το AKP και οι ισλαμιστές προκάτοχοί του είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και 25 χρόνια.

Όμως καταγγέλλοντας «κατάφωρες παρατυπίες» στη διάρκεια της ψηφοφορίας, το AKP είχε καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας μια πρώτη προσφυγή. Ζητά νέα μερική καταμέτρηση, κυρίως των ψηφοδελτίων που προσμετρήθηκαν στα άκυρα.

Νέα μερική καταμέτρηση διεξάγεται επίσης στην Άγκυρα. Εκεί ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς, προηγείται καθαρά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ο…. Πόντιος από τα Γιαννιτσά που βγήκε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και «ταπείνωσε» τον Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: «Βαριά» ήττα Ερντογάν – Ποιες πόλεις χάνει (ΦΩΤΟ)

Σενάρια επίθεσης στην Τουρκία – Ο ρόλος της Ελλάδας

Σχετικά άρθρα