Χαλουμωτές, αλμυρά κεκάκια με χαλούμι και δυόσμο

<p>Σας προτείνουμε ένα Κυπριακό ορεκτικό, νόστιμο και δροσερό, αλμυρά κεκάκια με χαλούμι και δυόσμο.</p>
<p> </p>
<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4 αβγά, χωρισμένα</p>
<p>1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο</p>
<p>2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις</p>
<p>4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ</p>
<p>1 φλιτζάνι κρύο γάλα</p>
<p>2 φλιτζάνια χαλούμι ξυσμένο </p>
<p>2-3 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο</p>
<p>3-4 κόκκους μαχλέπι</p>
<p>2 κόκκους μαστίχα</p>
<p>μια μικρή πρέζα χοντρό αλάτι</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Χτυπήστε τα κροκάδια με το λάδι και βάλτε κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα. Προσθέστε στο μείγμα το τυρί και το δυόσμο. Σε γουδί χτυπήστε το μαχλέπι και τη μαστίχα μαζί με το χοντρό αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Χτυπήατε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ενσωματώστε τα με σπάτουλα στο μείγμα. Πορθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε ταψάκια από εκείνα που έχουν πολλές μικρές θήκες σαν κούπες ή χρησιμοποιήστε μικρά ατομικά φορμάκια σαν αυτά της κρέμας καραμελέ. Καλό είναι να έχουν αντικολλητική επάλειψη. Αδειάστε το μείγμα στα φορμάκια γεμίζοντάς τα μόνο λίγο πιο πάνω από τη μέση, γιατί θα φουσκώσει. Ψήστε για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέντρο. Αφήστε τις χαλουμωτές να κρυώσουν λίγο προτού τις ξεφορμάρετε. 'Αμα κρυώσουν, διατηρούνται και στην κατάψυξη. </p>

Σχετικά άρθρα