Αμερικανική υπηκοότητα θα έχει το μωρό της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι!

Πέρα από τις συνηθισμένες αγωνίες ενός ζευγαριού που περιμένει το πρώτο του παιδί, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν και έναν ακόμα πονοκέφαλο: Το αμερικανικό φορολογικό σύστημα… Το λένε, εξάλλου, οι Αμερικάνοι και είναι σωστό: Τίποτα δεν είναι βέβαιο στη ζωή εκτός από το θάνατο και τους φόρους. Ισχύει και για τους γαλαζοαίματους.

Η Μέγκαν Μαρκλ και το μωρό της, που θα είναι έβδομο στη σειρά διαδοχής του Βρετανικού θρόνου, είναι Αμερικανοί πολίτες. Κάτι που σημαίνει ότι θα πληρώσουν φόρους στην Αμερική. Κάτι που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι οι επτασφράγιστοι βασιλικοί λογαριασμοί θα πρέπει να ανοιχτούν από το αμερικανικό Internal Revenue Service (IRS), την υπηρεσία για τους φόρους και τα δημόσια έσοδα των ΗΠΑ…

https://www.instagram.com/p/Bv9W_-BhYDS/?utm_source=ig_web_copy_link

Αμερικανοί πολίτες μάνα και… μωρό!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα -μοναδικό στον κόσμο- φορολογικό σύστημα το οποίο βασίζεται στην υπηκοότητα. Όσο, λοιπόν, η Μέγκαν και το μωρό της είναι Αμερικανοί πολίτες, είναι υποχρεωμένοι να φορολογούνται στις ΗΠΑ. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει ότι οι Αμερικανοί «Ράμπο» μπορούν να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά του ζεύγους. Το μωρό θα πάρει αυτόματα την Αμερικανική υπηκοότητα, αφού γεννιέται από Αμερικανίδα πολίτη. Και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στη Βρετανική βασιλική οικογένεια. Οπότε, κανείς δεν ξέρει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η αμερικανική φορολογία…

Η Μέγκαν είναι υποχρεωμένη να φορολογηθεί στις ΗΠΑ, όπου κι αν ζει, και να αναφέρει με λεπτομέρειες όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί σε ξένες τράπεζες, όλα της τα υπάρχοντα που αξίζουν πάνω από 200.000 δολάρια και όλα τα δώρα που έχει λάβει με αξία άνω των 15.797 δολαρίων.

prince harry-meghan markle

Ανάμεσα σε αυτά τα αντικείμενα θα είναι η βέρα της, που της έκανε δώρο η βασίλισσα, το μονόπετρο από τη συλλογή της Νταϊάνα, αλλά και πολλά δώρα που έλαβε για το γάμο της από διάφορους φίλους της βασιλικής οικογένειας. Και, φυσικά, και το σπίτι στο Φρόγκμορ, που πήρε το ζευγάρι ως δώρο από τη μητέρα του Χάρι.

Όλα αυτά δημιουργούν μεγάλο πονοκέφαλο όχι μόνο στο ζευγάρι, αλλά και στους λογιστές της βασιλικής οικογένειας, παρότι λογικά όλα αυτά είχαν ληφθεί υπ’ όψιν όλων, πολύ πριν το ζευγάρι πάρει την απόφαση να παντρευτεί και να κάνει μαζί παιδιά.

Ο μόνος τρόπος για τη Μέγκαν να αποφύγει την αμερικανική φορολογία είναι να απαλλαγεί από την αμερικανική υπηκοότητα και να πάρει τη βρετανική. Ακόμα κι αν το κάνει, όμως, το μωρό θα παραμείνει Αμερικανός πολίτης έως ότου κλείσει τα 18 και μπορέσει και το ίδιο να δηλώσει ότι δεν θέλει πλέον να έχει την αμερικανική υπηκοότητα. Και μέχρι τότε, ότι είναι στην κατοχή του, ή το όνομά του, θα φορολογείται στις ΗΠΑ.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ρεκόρ Γκίνες για τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ στο Instagram!

Άδεια… μητρότητας πήρε η Μέγκαν Μαρκλ έναν μήνα προτού γεννήσει!

 

Σχετικά άρθρα