Τέλη κυκλοφορίας 2019: Νέα τροπολογία – Πώς υπολογίζεται η πληρωμή

Στη Βουλή, τις ερχόμενες ημέρες, αναμένεται να κατατεθεί νέα τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας, επιτρέποντας την πληρωμή με τον μήνα.

Επιτρέπεται στους φορολογούμενους να μην πληρώσουν το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για να λάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας αλλά μόνο για μερικούς μήνες, με προσαύξηση σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο χρήσης του ΙΧ.

Πρόκειται για μέτρο που δεν θα έχει ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με τον τρόπο που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα δυο χρόνια. Πέρυσι, μάλιστα, η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή τον Μάιο. Φέτος, εξετάζεται να έρθει νωρίτερα για να προλάβει η αγορά και την έξοδο του Πάσχα.

Εκείνοι που επιθυμούν να λάβουν τις πινακίδες κυκλοφορίας για έναν μήνα, θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε δυο μήνες, δηλαδή τα 2/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημά τους. Όσοι θέλουν να πάρουν τις πινακίδες για τρεις μήνες, θα πληρώνουν για 4 μήνες. Εκείνοι που θέλουν τις πινακίδες για το υπόλοιπο του έτους, θα πληρώνουν τέλη για τους υπολειπόμενους μήνες προσαυξημένα κατά δυο μήνες.

Πώς υπολογίζεται το ποσό των τελών κυκλοφορίας

Για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας λογίζεται ως ολόκληρος μήνας, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της άρσης εάν δηλαδή αυτή γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.

Η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος, το οποίο τηρείται στο αρχείο της Δ.Ο.Υ.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κτηματολόγιο: Πόσο κοστίζει η δήλωση ακινήτου – Σε εξέλιξη η διαδικασία

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να πάρει η μητέρα μου το επίδομα ΟΠΕΚΑ;

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση και επίσημα

Σχετικά άρθρα