Τρίχες στο εφηβαίο: Αυξάνουν ή μειώνουν την απόλαυση στο σεξ;

Ένα αρκετά σημαντικό θέμα για κάθε γυναίκα, σε αισθητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, είναι και οι τρίχες στο εφηβαίο ή για να το πούμε κάπως πιο… απλά οι τρίχες στο μπικίνι ή την ευαίσθητη περιοχή.

Μπορεί η μόδα της εποχής να επιβάλλει αποτρίχωση ή ξύρισμα στη συγκεκριμένη περιοχή, σε σημείο που να μην μένει… τίποτα, όμως, οι ειδικοί μπήκαν στη διαδικασία να εξετάσουν το αν και κατά πόσο οι τρίχες στο εφηβαίο μειώνουν ή αυξάνουν την απόλαυση στο σεξ για τη γυναίκα κι όχι μόνο. Ας δούμε, λοιπόν, δύο πολύ βασικούς «μύθους» που σχετίζονται με το σεξ και τον ρόλο που παίζουν οι τρίχες εκεί… κάτω!

«Προστατεύουν από ΣΜΝ»

Επικρατεί γενικότερα μια θεωρία/άποψη ότι οι τρίχες στο εφηβαίο προστατεύουν μια γυναίκα από Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι λάθος καθώς οι τρίχες στο εφηβαίο ουσιαστικά αποτελούν «καλό» περιβάλλον για τα μικρόβια και τα βακτήρια. Όπως λένε, το να μην έχεις καθόλου τρίχες στην περιοχή αυτή, σίγουρα προάγει την καλή υγεία του κόλπου σου, προστατεύοντάς σε (μέχρι ενός σημείου) από τυχόν μολύνσεις, λοιμώξεις κλπ.

Μολονότι, οι επιστήμονες δεν έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για την ύπαρξη μικροβίων στις τρίχες του εφηβαίου και τις συνέπειες που αυτά έχουν, υπάρχουν δείγματα ότι μεγάλος αριθμός βακτηριδίων συγκεντρώνεται σε αιδοία που έχουν κάτι… παραπάνω σε τρίχωμα.

Εσφαλμένα, λοιπόν, πολλές γυναίκες θεωρούν ότι οι τρίχες που καλλιεργούν τις προστατεύουν από τα μικρόβια, αλλά και τα ΣΜΝ που προκαλούνται από την εξωτερική επαφή του δέρματος των δύο (ή και παραπάνω) εραστών.

Μάλιστα, το κάπως παραπάνω τρίχωμα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ευρύτερα γνωστών και ως κονδυλώματα.

«Οι τρίχες μειώνουν την ερωτική απόλαυση»

Η απάντηση εδώ είναι και «ναι» και «όχι». Αυτό συμβαίνει διότι πρόκειται για μια κατάσταση, η οποία εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την ίδια τη γυναίκα και το τι της αρέσει στο σεξ.

Με απλά λόγια, άλλες γυναίκες μπορεί να υποστηρίξουν ότι τους αρέσει να μην υπάρχει απευθείας επαφή με το δέρμα τους, οπότε και με τις τρίχες έχουν ένα ακόμα είδος τριβής που εντείνει την ερωτική τους απόλαυση.

Άλλες, πάλι, θέλουν το σημείο αυτό να μην έχει καθόλου τρίχες, θεωρώντας ότι η πιο έντονη τριβή με το δέρμα τις βοηθάει να έχουν εντονότερο οργασμό, ειδικά στην περίπτωση του στοματικού σεξ.

Όπως και να έχει, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε το προφυλακτικό σε κάθε μας σεξουαλική επαφή, το οποίο και μας προστατεύει αποτελεσματικά όχι μόνο από ΣΜΝ του δέρματος, αλλά και πιο σοβαρές λοιμώξεις/παθήσεις όπως η ηπατίτιδα, το AIDS, η γονόρροια, αλλά και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις αποτρίχωση στο μπικίνι

Κλειτορίδα, αυτή η… άγνωστη – Όσα πρέπει να ξέρεις για την «πηγή των οργασμών» σου

Σχετικά άρθρα