Kurier: «70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα»

Άρθρο με τίτλο «70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα» δημοσίευσε η αυστριακή Kurier, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό για άνοιγμα των συνόρων.

«Πάνω από 2.000 πρόσφυγες προσπάθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας. Προηγήθηκε η κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Αποκρούστηκαν ωστόσο από αστυνομικές δυνάμεις».

Αυτό γράφει η Kurier σε άρθρο της. Οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ επιρρίπτουν στην ΕΕ ότι αδιαφορεί και δεν τους στηρίζει.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ επικρίνει και την προσφυγική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Τονίζει ότι δεν βοηθά εν τέλει ούτε τους μετανάστες στην Ελλάδα, ούτε εκείνους στην Τουρκία.

Γιατί οι συνθήκες είναι άθλιες

Στα ελληνικά κέντρα υποδοχής μεταναστών «οι συνθήκες είναι άθλιες» με τους μετανάστες να «ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων», σημειώνεται.

Ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ΕΕ κάνοντας λόγο για «σχέδιο διατήρησης των κακών συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς, με σκοπό την αποτροπή νέου κύματος προσφύγων».

Πηγή: Deutsche Welle

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Αδειάζουν» τα Διαβατά από τους πρόσφυγες μετά τις φήμες για άνοιγμα των συνόρων

Μεσόγειος: Υγρός τάφος για 200 πρόσφυγες μέσα στον Ιανουάριο

Πέθανε η γιαγιά Μαρίτσα, η γυναίκα – σύμβολο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Σχετικά άρθρα