Πώς θα πείσεις το παιδάκι σου να βουρτσίζει τα δόντια του καθημερινά!

Το να δώσεις στο παιδί σου κίνητρο να βουρτσίζει καθημερινά τα δόντια του δεν είναι και ό, τι πιο εύκολο, αλλά σίγουρα είναι πολύ σημαντικό.

Παρακάτω, θα βρεις μερικά πολύ καλά… τρικ, για να κάνεις το παιδάκι σου ν αφιερώσει τα λεπτά που χρειάζονται για ένα σωστό βούρτσισμα, που μπορεί να είναι λίγα, αλλά και τόσο σημαντικά παράλληλα.

Βουρτσίστε τα δόντια σας μαζί

Είναι γνωστό ότι το βασικό πρότυπο για το παιδί σου είσαι εσύ! Τι σημαίνει αυτό; Ότι καλό θα είναι, για να το παρακινήσεις να βουρτσίζει κι αυτό τα δόντια του, να πλένεις κι εσύ τα δόντια σου μαζί του και μάλιστα να δείχνεις πόσο καλό και ευχάριστο είναι σαν διαδικασία. Έτσι θα μάθει το παιδί ότι η σωστή στοματική υγιεινή έχει μεγάλη σημασία να ξεκινά από την παιδική ηλικία. Όσο για την περίπτωση που δεν σας αφήνει να του βουρτσίσετε τα δόντια, αφήστε το εσείς αρχικά να βουρτσίσει αυτό τα δικά σας!

Αφήστε το να διαλέξει την οδοντόβουρτσά του

Αφήστε τα παιδιά να επιλέξουν την οδοντόκρεμα τους και την οδοντόβουρτσά τους, κάτι που θα μπορούσε επίσης να τα ενθαρρύνει να βουρτσίζουν τα δόντια τους καλύτερα και να το κάνουν πιο συχνά. Έχετε υπόψη σας ότι ειδικά οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι συνήθως πιο δημοφιλείς μεταξύ των παιδιών!

Βάλτε μουσική

Εάν έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά βλέπετε ότι τελικά δεν μπορείτε να πείσετε το παιδάκι σας, τότε γιατί να μην κάνετε τη διαδικασία του βουρτσίσματος πιο… παιχνιδιάρικη; Πώς θα το κάνετε αυτό; Μα, φυσικά βάζοντας μουσική ή ένα παιδικό τραγουδάκι που του αρέσει την ώρα που πλένει τα δόντια του. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε και μια χορογραφία!

Διαβάστε του ένα βιβλίο

Όπως για πολλά άλλα πράγματα, έτσι και για το βούρτσισμα των δοντιών υπάρχουν βιβλιαράκια με εικόνες που κάνουν το παιδάκι σας να δει με… άλλο μάτι το βούρτσισμα των δοντιών και να το θεωρήσει πιο… παιχνίδι!

Ενθαρρύνετέ του

Για τα παιδιά που χρειάζονται λίγο περισσότερη ενθάρρυνση, ένας χάρτης κινήτρων είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Επιλέξτε τα αυτοκόλλητα που θα τα κοσμούν μαζί και βάλτε τα σε σημείο, όπου το παιδί μπορεί να τα δει.

Δασκαλέψτε το

Δεν είναι κακό, εφόσον δεν βλέπετε αποτέλεσμα με άλλες μεθόδους, να δείξετε εμπράκτως στο παιδάκι σας πόσο σημαντικό είναι να πλένει σωστά και τακτικά τα δόντια του. Μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να του μιλήσετε/εξηγήσετε για ποιο λόγο θα πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια του καθημερινά.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

ZENDIUM: Aνακαλύψτε τη δύναμη της βιοεπιστήμης σε κάθε βούρτσισμα

Ποια λάθη κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών

Βούρτσισμα της γλώσσας: Μία αναγκαία πρακτική υγιεινής

Σχετικά άρθρα