Έχω σχέση αλλά σκέφτομαι ακόμα τον πρώην μου: Γιατί συμβαίνει αυτό;

Χώρισα εδώ και ενάμιση χρόνο από μια σχέση που ήμουν πολύ κολλημένη κι εξαρτημένη. Δεν έχω ξανανιώσει έτσι. Δεν μπορούσα να προχωρήσω. Για ένα χρόνο τον σκεφτόμουν κάθε ημέρα. Αρρώστησα από τη στενοχώρια μου και ήθελα μόνο αυτόν.

Έπεσα σε κατάθλιψη και προσπαθούσα να ξεχάσω αλλά δεν μπορούσα. Τον Ιούλιο γνώρισα ένα παιδί και από το τότε είμαστε μαζί, 7 μήνες. Στην αρχή σκεφτόμουν ακόμα τον πρώην και το ήξερε ο νυν. Με τον καιρό τον ερωτεύτηκα και τον αγάπησα αλλά ακόμα και τώρα που έρχεται στο μυαλό ο πρώην.

Νιώθω πολύ άσχημα μέσα μου που δεν μπορώ να είμαι καλά. Μου ζήτησε να χωρίσουμε γιατί τον πίεζα και δεν άντεχε άλλο. Έχω το ελάττωμα να γκρινιάζω πολύ και το ίδιο κάνω και με το παιδί μου είμαι τώρα.

Μου λέει ότι δεν έμαθα από τα λάθη μου. Τι να κάνω για να φύγει τελείως από το μυαλό μου και να είμαι καλά με το παιδί που είμαι τώρα; Γιατί μετά από ενάμιση χρόνο έρχεται πάλι στο μυαλό μου;

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Αυτό που σας απασχολεί δεν είναι η προηγούμενη σχέση αλλά το πώς να νιώσετε καλά με τον εαυτό σας και να δημιουργήσετε μία ισότιμη σχέση.

Σκεφτείτε τι σημαίνει για εσάς η γκρίνια και τι «κερδίζετε» όταν το κάνετε. Τι διαφορετικό επίσης θα μπορούσατε να πείτε εκείνη τη στιγμή; Ίσως τα πραγματικά σας συναισθήματα πίσω από τη γκρίνια;

Είναι στο δικό σας χέρι να εστιάσετε στο παρόν, στην παρούσα σχέση και στο πώς εσείς θέλετε να σταθείτε μέσα σε αυτή τη σχέση με έναν ενήλικο και ώριμο τρόπο.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889
www.drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός: Η μεγάλη διαφορά μιας μακροχρόνιας σχέσης και μιας σύντομης!

Χωρισμός ή επαναπροσδιορισμός; Αν χάσατε το κοινό σας μονοπάτι υπάρχει τρόπος να το ξαναβρείτε…

Χωρισμός: Τα 4 απαραίτητα βήματα πριν την επόμενη σχέση

Σχετικά άρθρα