Ο σύντροφός μου με απάτησε αλλά πού θα βρω κάποιον να με αγαπάει τόσο;

Σχέση ενός έτους με συγκατοίκηση, 38 και οι δύο. Στο εξάμηνο ξενοκοίταξε και προχώρησε κιόλας. Μιας βραδιάς ήταν διασταυρωμένο, τον έπιασα. Κάποια επίσης μηνύματα σε άλλες. Το κατάλαβα στον ένα χρόνο βέβαια, κάποιους μήνες μετά δηλαδή…

Είχαμε κι άλλα θέματα κυρίως ανωριμότητας του, διαφορετικές οπτικές επί των επαγγελματικών, οικονομικών, αξιακών θεμάτων. Όμως και αυτό ήταν το κερασάκι. Δεν θα μιλήσω πολύ για τις δικαιολογίες του. Τα έριξε στη βλακεία και στη μη εμπειρία του στις σχέσεις. Ορκίζεται σε θεούς και δαίμονες ότι έμαθε από τα λάθη του και δεν θα το ξανακάνει.

Δεν θα πω το κλισέ είναι καλό παιδί. Θα πω ότι παρόλο που ήταν πολύ χοντρά αυτά που έγιναν, αιθεροβατώ μάλλον βλέποντας μόνο τα καλά χωρίς να έχω καταφέρει να αποκοπώ. Η αλήθεια είναι ότι μέσα μου δεν το έχω πιστέψει καθαρά ότι δεν μου αξίζει.

Επιμένει να είμαστε μαζί

Μου λείπει η αγκαλιά του, την αποζητώ. Πέντε μήνες τώρα επιμένει καθημερινά, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Απλά επιμένει να είμαστε μαζί. Δεν με κατηγόρησε ποτέ, δεν τα πήρε ποτέ από την αναποφασιστικότητά μου. Δεν εκνευρίστηκε ποτέ που τον τρέχω τόσο καιρό.

Έχουμε συναντηθεί κάποιες φορές. Άλλες σεξουαλικά, άλλες απλά για να κοιμηθούμε αγκαλιά. Κάθε φορά είναι σαν να μηδενίζει το κοντέρ και αρχίζω πάλι από την αρχή την ατέρμονη πάλη να γυρίσω ή όχι. Τα εννοεί ή όχι; Βάζω τον εαυτό μου σε τρελά βασανιστήρια.

Φυσικά πάω σε ψυχολόγο, και μου λέει, όπως και οι φίλοι μου να μείνω μακριά. Τον έχω κατηγοριοποιήσει «καλό παιδί» και δεν μπορώ να τον κατεβάσω από το βάθρο. Μα τι καλό παιδί λένε; Έτσι κάνουν τα καλά παιδιά; Τα αναγνωρίζω αυτά γιατί δεν μπορεί να μην έχω σιχαθεί τη ζωή μου με αυτά που έγιναν. Κάτι πάει στραβά με μένα…

kardia-chorismos

Η καρδούλα μου χτυπάει σαν τρελή

Η λογική μου λέει όταν τα βάζω κάτω, δεν αξίζει. Όμως, η καρδούλα μου χτυπάει σαν τρελή όταν τον βλέπω. Με τα λόγια, λέω όχι αλλά με τις πράξεις, λέω ναι. Μία τρέλα. Όλη μέρα ασχολούμαι με αυτό στο μυαλό μου. Κυριολεκτικά δεν έχω ούτε λεπτό ηρεμίας.

Η ερώτηση μου είναι ότι με τον προφανή κακό χειρισμό μου και την έλλειψη θυμού, που κανονικά θα έπρεπε να ήμουν στα κάγκελα ακόμα, ήρθε το όλο πράγμα τούμπα.

Από εκεί που ψυχολογικά ήμουν από πάνω και ήξερα στην αρχή ότι με αυτά που έγιναν τον διώχνω και θα αποδεχτεί ότι απλά δεν φέρθηκε σωστά και θα σεβαστεί την θέση μου, και θα έχει όλο το βάρος αυτός αφού εκείνος με εξανάγκασε να πράξω αναλόγως, μετά από τόσο καιρό και τόσα πάρε δώσε, έχω φτάσει στο σημείο να σκέπτομαι ότι τον ταλαιπωρώ τον καημένο που προσπαθεί τόσο και θα έκανε τα πάντα με τη ναι μεν αλλά στάση μου.

Αν τον απομακρύνω, τι θα κάνω;

Το φέρω βαρέως και αναρωτιέμαι γιατί. Ίσως γιατί είναι αυτός ο άτιμος ο εγωισμός που λέει ότι τώρα έχασες το πάνω χέρι; Ή το άλλο το χειρότερο: Πού θα βρω κάποιον να με αγαπάει τόσο πολύ; Ή το ακόμα χειρότερο: Αν κάποια στιγμή από τα όχι μου απομακρυνθεί, τι θα κάνω;

Δεν έχω μόνο να σκεφτώ το τι απόφαση να πάρω, έχω πάνω από όλα να σκεφτώ, ότι αποδείχθηκα κακιά στο χειρισμό μου και τον παιδεύω και στο τέλος αντί να το μισήσω εγώ, θα με μισήσει αυτός. Μετά από τόσους μήνες που δέχομαι τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, πώς θα εξαφανιστώ; Άσε βέβαια που πλέον τα έκανα τόσο χάλια που δεν ξέρω πώς να απομακρυνθώ χωρίς να με περάσει για τρελή.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Αυτό που θα ήταν βοηθητικό είναι να πάρετε μία απόσταση και να παρατηρήσετε τον εαυτό σας από την αρχή της σχέσης. Να συνειδητοποιήσετε πώς έχετε μάθει να σχετίζεστε με τους ανθρώπους και τι είδους σχέση δημιουργείτε με το αντίθετο φύλο.

Όπως περιγράφετε τη σχέση σας φαίνεται να υπομένετε μία κατάσταση που δεν σας ικανοποιεί και στη συνέχεια να βρίσκετε λόγους που να δικαιολογούν αυτή τη στάση σας. Είναι όμως δική σας η απόφαση πώς θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας και πώς θα θέλατε να είναι η σχέση σας.

Δεν βοηθάει να σκέφτεστε πώς νιώθει ο φίλος σας ή τι γνώμη θα σχηματίσει για εσάς. Προτεραιότητα είναι τα δικά σας πραγματικά συναισθήματα. Αυτά να ακούσετε και με βάση αυτά να λειτουργήσετε.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889
www.drasipsyhis.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

14 πράγματα που δείχνουν πόσο δυνατή είναι η σχέση σου

10… θαύματα που κάνει ο Έρωτας στην υγεία σου!

Απιστία: 6 γυναίκες αφηγούνται πώς έσωσαν τη σχέση τους

Σχετικά άρθρα