4 διατροφικές… βόμβες ενέργειας και καλής υγείας

Εάν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, το άγχος, αλλά και οι γενικότερες δραστηριότητές σου σε κάνουν να νιώθεις… άδεια από ενέργεια, δες ποιες σούπερ τροφές θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια, αλλά και να διατηρήσεις την καλή σου υγεια:

Σπόρι Chia

Γιατί σου κάνουν καλό; Περιέχουν πρωτεΐνες, ίνες, ασβέστιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, με χαμηλές θερμίδες. Οι σπόροι Chia όχι μόνο προωθούν την καλή λειτουργία του μεταβολισμού σου, αλλά και φέρνουν αίσθηση κορεσμού.

Πώς να τους καταναλώσεις; Απλά πρόσθεσέ τους σε γιαούρτι, γάλα ή και σκέτους. Μια καλή συνταγή για smoothie είναι να βάλεις σε 60 cl γάλακτος αμυγδάλου, μια μπανάνα σε μικρά κομμάτια και δυο κουταλιές της σούπας σπόρους chia!

Λιναρόσπορος

Γιατί σου κάνουν καλό; Είναι δημητριακά που αποτελούν μια καλή πηγή φυτικών ινών, οπότε είναι και μια καλή βοήθεια κατά της δυσκοιλιότητας. Περιέχουν μαγνήσιο για την καταπολέμηση του στρες, ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα, χρήσιμα για την ισορροπία του καρδιαγγειακού συστήματος. Επιπλέον, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ), απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να τους καταναλώσεις; Τα προσθέτεις σε σαλάτα, γιαούρτι ή ακόμα και σε μια σούπα σου. Μια καλή συνταγή είναι σε ένα μπολ, να προσθέσετε βρώμη, ένα απλό γιαούρτι, μια χούφτα βακκίνια, μερικά αμύγδαλα και πασπαλίζετε με λιναρόσπορο.

Σπιρουλίνα

Γιατί σου κάνει καλό; Πρόκειται για μικροάλγη γλυκού νερού, γεμάτη σε πρωτεΐνες (57 γραμμάρια για 100 γραμμάρια συνολικά). Περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα και χλωροφύλλη που προάγει την απορρόφηση του σιδήρου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

 

Πώς να την καταναλώσεις; Σε σκόνη την πρoσθέτετε στο γιαούρτι ή σε κάποιο γέυμα σου. Επίσης μπορείς να την προσθέσεις στη σως βινεγκρέτ σου, με αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού.

Σοκολάτα υγείας

Γιατί σου κάνει καλό; Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα μας, επειδή περιέχει πολλά φλαβονοειδή και πολυφαινόλες. Περιέχει, επίσης, πολλά μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο κλπ.) Πρόκειται ουσιαστικά για πραγματικό διατροφικό χρυσορυχείο!

Πώς να την καταναλώσεις; Μια πολύ καλή συνταγή κέικ: Χτύπησε 6 αυγά με 150 γραμμάρια ζάχαρης, στη συνέχεια 70 γραμμάρια αλεύρι. Προσθέστε 200 g λιωμένης σκούρας σοκολάτας με 200 g βούτυρο. Μαγειρέψτε στους 180 ° C, 25 λεπτά. Για την επικάλυψη, λιώνετε 100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 60 γραμμάρια βούτυρο, την οποία και ρίχνετε πάνω από το κέικ.

Με πληροφορίες από parents.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πεντανόστιμη υγιεινή σαλάτα με superfoods, γεμάτη ενέργεια (ΒΙΝΤΕΟ)!

5 σούπερ τροφές που πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την άνοιξη

Σχετικά άρθρα