Τζούλιαν Ασάνζ: Θα δημιουργούσε «κέντρο κατασκοπείας» στον Ισημερινό;

Οι εξελίξεις… τρέχουν μετά τη σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ από αστυνομικούς πριν από λίγες ημέρες, μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού.

Τη σιωπή του «σπάει» ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας, Λενίν Μορένο.  Σε συνέντευξή του μιλά για την απόφαση να ανακαλέσει το πολιτικό άσυλο που είχε παραχωρηθεί στον ιδρυτή του WikiLeaks.

Όπως υποστηρίζει σθεναρά, ο Τζούλιαν Ασάνζ αποπειράθηκε να δημιουργήσει «κέντρο κατασκοπείας» μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για την προηγούμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα πιστεύει, παραχώρησαν στον Ασάνζ εξοπλισμό και τη δυνατότητα να «επεμβαίνει σε υποθέσεις άλλων κρατών».

«Παραβίαζε τους όρους του ασύλου»

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το σπίτι μας, ένα σπίτι με ανοιχτές πόρτες, να μετατραπεί σε κέντρο κατασκοπείας. Παραβίαζε τους όρους του ασύλου το οποίο βασίστηκε στο διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ισημερινού κατήγγειλε την «απολύτως κατακριτέα και σκανδαλώδη» συμπεριφορά του Ασάνζ στην πρεσβεία και την «ανάρμοστη συμπεριφορά του ως προς την υγιεινή». Φήμες θέλουν να έχει λερώσει τοίχους με περιττώματα!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι ΗΠΑ «κυνηγούν» τον Τζούλιαν Ασάνζ: Γιατί θέλουν να τον δικάσουν;

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο Αυστραλός ακτιβιστής και ιδρυτής του WikiLeaks με το… γονίδιο του επαναστάτη και θερμή οπαδό την Πάμελα (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνελήφθη ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ

Σχετικά άρθρα