Σημεία του σώματος που ΔΕΝ πρέπει να αγγίζουμε!

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα χέρια μας καλύπτονται με μικρόβια. Όταν τα βάζουμε σε ορισμένα σημεία του σώματός μας, αυτά τα μικρόβια διαδίδονται και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μεταδίδονται και στον οργανισμό άλλων ανθρώπων.

Παρακάτω, θα βρείτε ποια είναι τα σημεία αυτά που… απαγορεύεται δια ροπάλου να αγγίζετε με τα χέρια σας.

Μην αγγίζετε το πρόσωπο

Το να ακουμπάμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας είναι μια πολύ κοινή συνήθεια. Αλλά αν δεν είναι να πλύνετε το πρόσωπό σας ή να βάλετε ενυδατική κρέμα, αποφύγετε την επαφή μεταξύ των χεριών σας και του προσώπου σας.

Πράγματι, τα χέρια περιέχουν έλαια και μικρόβια που μπορεί να φράξουν τους πόρους του δέρματος και να προκαλέσουν κάποια έξαρση ακμής. Σε περίπτωση που εμφανίσετε σπυράκια, βεβαιωθείτε ότι δεν τα αγγίζετε ποτέ, διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να χειροτερεύσει.

Μην αγγίζετε τα αυτιά σας

Το εσωτερικό των αυτιών μας είναι πολύ ευαίσθητο, οπότε θα πρέπει να αντισταθείτε στην ανάγκη να τα καθαρίσετε σε βάθος. Κι αυτό, γιατί η μεμβράνη που καλύπτει το ακουστικό κανάλι του αυτιού είναι πολύ λεπτή και επιρρεπής σε μικροτραυματισμούς. Σε περίπτωση πόνου, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Μην αγγίζετε τη μύτη

Το εσωτερικό της μύτης μας περιέχει τη δική του ισορροπία σε βακτηρίδια. Τοποθετώντας τα δάχτυλά μας μέσα της, εισάγουμε διαφορετικά βακτηρίδια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Επιπλέον, τα δάκτυλα θα… πάρουν τα βακτήρια από τη μύτη και θα τα μοιράσουν σε διάφορες κατευθύνσεις, κάτι που είναι ιδιαίτερα προβληματικό, κατά τη διάρκεια της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης.

Μην αγγίζετε τον αφαλό

Ξέρατε ότι ο αφαλός σας είναι το πιο βρώμικο μέρος του σώματος; Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης, παραμένει βρώμικο ακόμα και μετά το ντους. Αν δεν βάζετε τα δάχτυλά σας για να τα καθαρίσετε με ζεστό νερό και σαπούνι, αποφύγετε να αγγίζετε, λοιπόν, το αφαλό σας.

Μην αγγίζετε τα νύχια

Κάτω από τα νύχια συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα βρωμιάς και βακτηρίων. Ακόμα και το καλό πλύσιμο των χεριών δεν εξαλείφει εντελώς αυτά τα μικρόβια, γι’ αυτό οι γιατροί και οι νοσηλευτές φορούν γάντια. Με τη συνήθεια να «σκάβετε» κάτω από τα νύχια σας για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, κινδυνεύετε απλά να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία σας και αυτή των αγαπημένων σας.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποια σοβαρή πάθηση παραμονεύει εάν δεν καθαρίζεις σωστά τον αφαλό σου

9 πράγματα που δεν γνωρίζετε για το σώμα σας

Σχετικά άρθρα