Γιάννης Μακρής: ο επιχειρηματίας με την χλιδάτη ζωή, την καλλονή σύζυγο και τα πάρε δώσε με την νύχτα

Γιάννης Μακρής, ο πατέρας, σύζυγος και επιχειρηματίας που δυστυχώς «έφυγε» νωρίς και με πολύ άσχημο τρόπο. Την Πέμπτη 4 Απριλίου και μετά μετά από πέντε μήνες εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα μέσα σε αυτοκίνητο ένας 31χρονος Βούλγαρος. Αυτός ήταν και ο πληρωμένος δολοφόνος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Γιάννη Μακρή στις 31 Οκτωβρίου 2018, όπως εκτιμά η Αστυνομία. Ποιος ήταν όμως ο Γιάννης Μακρής; Από τις επιχειρήσεις του μέχρι την οικογένεια του και από την Αυστραλία στην Ελλάδα η ζωή του ανθρώπου αυτού, που κόπηκε απότομα, μόνο ενδιαφέρον είχε.

 

youtube

 

Η δολοφονία και το… αιωρούμενο «γιατί» μηνών

Ο 46χρονος επιχειρηματίας,  γνωστός με το παρατσούκλι «Αυστραλός»,βρέθηκε νεκρός στο Πανόραμα Βούλας στα τέλη Οκτώβρη.

Μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του μάρκας Smart, με σκοπό να μεταβεί σε εκδήλωση της εταιρείας του, τον πλησίασε από το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβόλησε εναντίον του με πιστόλι, έξι φορές, με τέσσερις βολές να βρίσκουν το θύμα σε θώρακα, κοιλιακή χώρα και ωμοπλάτη.

Το θύμα βαριά πληγωμένο άνοιξε την πόρτα του οδηγού και προσπάθησε να βγει έξω, με αποτέλεσμα να δεχτεί και την τελευταία βολή στον θώρακα και να σωριαστεί νεκρός στο έδαφος.

Ο Γ.Μακρής δραστηριοποιούταν στον τομέα των εταιρειών security, και είχε απασχολήσει όπως και ο πατέρας του τις Αρχές της Αυστραλίας στο παρελθόν για εμπόριο ναρκωτικών, πράξεις για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη ο άλλος γιος της οικογένειας. Την πιθανότητα να υπήρχε τυχόν ενεργοποίησή του στη διακίνηση εδώ, εξετάζουν μεταξύ άλλων οι Αρχές ως ενδεχόμενο κίνητρο για την μαφιόζικη εκτέλεσή του. Σημειώνεται ότι είχε τραβήξει το ενδιαφέρον και των ελληνικών Αρχών, χωρίς όμως να έχει συλληφθεί ή απασχολήσει για κάτι στην Ελλάδα.

Πρόσθετα, στην Αυστραλία φέρεται να είχε δημιουργηθεί μία έντονη κόντρα και βεντέτα με τη οικογένεια Λιβανέζου επιχειρηματία που δολοφονήθηκε και ήταν συνέταιροι.

Άλλα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ακόμη

  • Το 2018 ξέσπασε καβγάς στη Μύκονο, όπως αναφέρει η Daily Telegraph της Αυστραλίας, όταν ο Γιάννης Μακρής και μέλη της οικογένειας Ιμπραχίμ βρέθηκαν να κάθονται σε διπλανά τραπέζια.
  • Ο «Αυστραλός» σχετιζόταν με τη συμμορία των Commancheros και είχε παλαιότερα μια θυελλώδη σχέση με τη βασίλισσα της νύχτας Roxy Jacenko.
  • Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald, είχε φυλακιστεί το 2005 μετά την καταδίκη του σε 2 χρόνια και τρεις μήνες για εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση κλοπιμαίων.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_5VlVU-_htY

 

Ο δολοφόνος, η σύλληψη και η αναζήτηση της αλήθειας

Στις 4 Απριλίου του 2019 για τη στυγερή δολοφονία του Γιάννη Μακρή στην περιοχή της Βούλας, συνελήφθη ένας ύποπτος από την ΕΛΑΣ. Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη έξω από ξενοδοχείο στα νότια προάστια, είχε μαζί του πλαστά έγγραφα. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο άνδρας δεν μένει στην Ελλάδα αλλά είναι κάτοικος εξωτερικός.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς εμφανίστηκε ιδιαίτερα αρνητικός και σκληρός, σύμφωνα με πληροφορίες από το CNN.

Οι Αρχές αναζητούν τον αδερφό του συλληφθέντα ο οποίος φαίνεται να είναι μπλεγμένος

Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρους του καθώς, όπως εξακριβώθηκε, συμμετείχε και αυτός στη δολοφονία του επιχειρηματία.«Δεν γνώριζα καν τον επιχειρηματία. Δεν έχουμε τον ίδιο σωματότυπο. Εγώ είμαι μεγαλόσωμος, ενώ ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο είναι αδύνατος. Φοράω ρούχα σε μεγάλα μεγέθη ΧΧL»

Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε σχολιάζοντας το βίντεο της δολοφονίας, στην απολογία του. Σε ερώτηση της ανακρίτριας σχετικά με το για ποιον λόγο ήρθε στη Αθήνα, εκείνος απάντησε ότι ο λόγος ήταν οι διακοπές.«Γιατί μου αρέσει να κάνω διακοπές στην Ελλάδα και γιατί θα ήθελα να ανοίξω μια επιχείρηση. Έχω ήδη δύο επιχειρήσεις στον Καναδά, η μία ασχολείται με tatoo, οι οποίες μου παρέχουν οικονομικά οφέλη».

Τα αυτοκίνητα που άλλαζαν και η στενή παρακολούθηση

«Το ένα από τα 3 οχήματα το άλλαξα τον Οκτώβριο γιατί ήταν μικρό και επειδή ήμουν μεγαλόσωμος δεν με χωρούσε».

Kαι συνέχισε: «Το δεύτερο αυτοκίνητο μου το έσπασαν, ενώ το είχα παρκαρισμένο έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενα στη Γλυφάδα. Αυτός που το έσπασε μου πήρε κι όλα τα προσωπικά έγγραφα που είχα στο αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τα είχα νοικιάσει στο όνομά μου όπως και το τηλέφωνο που έχω».

Φίλος του θύματος φέρεται να έχει καταθέσει ότι μέρες πριν από τη δολοφονία, ο επιχειρηματίας του έδειξε δύο άνδρες λέγοντάς του ότι τον κοιτούσαν επίμονα. Όταν κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, αναγνώρισε τον έναν από τους δύο στο πρόσωπο του κατηγορουμένου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια την Παρασκευή 12/10/2018. Για 19 μέρες οργάνωναν το σχέδιο της, παρακολουθώντας όλα τα μέρη που κινούνταν.

Άλλαζαν διαρκώς πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας. Μετά την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου επέστρεψαν στη Βουλγαρία.

 

 

Ο πατέρας του επιχειρηματία Στέλιος Μακρής έσπασε τη σιωπή του στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, 

Ο ίδιος μιλώντας στη δημοσιογράφο της εκπομπής Εβίτα Τσιλοχρήστου, αναφέρθηκε στη σύλληψη του φερόμενου ως δολοφόνου του γιου του.

«Εμείς είμαστε στην Αυστραλία και ξέρουμε μόνο ότι πιάσανε τον δολοφόνο. Τίποτα άλλο. Δεν είχε εχθρούς, ήταν πολύ αγαπητός ούτε φοβόταν τίποτα απολύτως. Δεν είχε ανησυχίες, τίποτα. Πώς έγινε αυτό το πράγμα κι εμείς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα παραπάνω. Η αστυνομία έχει την υπόθεση και από εκεί και πέρα θα συνεχίσει. Η Βικτώρια είναι εκεί πέρα, η γυναίκα του και τα έχει αναλάβει όλα. Τον έπιασαν τον δολοφόνο και είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν μπορούμε να χορεύουμε. Θέλουμε να ξέρουμε όμως ποιος είναι πίσω από τον δολοφόνο. Δεν ξέρω να σας πω τις δουλειές έκανε. Μεγάλο παιδί ήταν. Δεν ξέρω απολύτως.», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Μακρής.

 

 

instagram/
viktoria_mystyle

Ο οικογενειάρχης και ο έρωτας της ζωής του

Ο 46χρονος ήταν παντρεμένος με την Βικτώρια Καρύδα, η οποία ασχολείται με τον χώρο του μόντελινγκ και το τελευταίο διάστημα απασχολούσε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τη συμμετοχή της στο My Style Rocks. Στο παιχνίδι, στο οποίο συχνά αναφερόταν στον σύζυγό της, η Βικτώρια εθεωρείτο μάλιστα από τα φαβορί. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μαζί δύο παιδιά, ενώ η Βικτώρια Καρύδα είχε εκφράσει και δημοσίως την επιθυμία της να αποκτήσει και ένα τρίτο.

Σοκαριστικές ήταν και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως γύρω από το πώς έμαθε για τον χαμό του, η Βικτώρια.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, η Βικτώρια Καρύδα βρισκόταν στην Athens Xclusive Week, καθώς συμμετείχε ως μοντέλο σε σόου σχεδιαστή. Οι δικοί της άνθρωποι την έψαχναν στο κινητό μετά τη δολοφονία του συζύγου της, αλλά το μοντέλο δεν μπορούσε να απαντήσει καθώς βρισκόταν σε δουλειά. Ετσι, άνθρωποι του περιβάλλοντός της, εφόσον δεν μπορούσαν να την ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς, βρέθηκαν στον χώρο όπου γινόταν η επίδειξη. Μόλις της εξήγησαν τι είχε συμβεί, η γυναίκα κατέρρευσε.

Το μοντέλο με αποκλειστική επιστολή που έστειλε σε γνωστή εκπομπή, αποκάλυψε την αγάπη και τη στοργή που τρέφει ακόμα για το σύζυγό της, δηλώνοντας αιώνια αγάπη.

«Τόσο καιρό δεν μίλησα σε κανέναν και μόνο άκουγα… Άκουσα τα απίστευτα για τον άνθρωπό μου, τον άντρα μου, τον πατέρα των παιδιών μου και πάλι σώπασα…

Τώρα όμως θέλω να σας πω ότι ήταν για μένα και θα είναι για πάντα ο πιο καλοσυνάτος, ο πιο γλυκός άνθρωπος όλου του κόσμου. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Ίσα ίσα, ήταν πάντα εκεί για όποιον τον χρειάστηκε. Θέλω να σας πω πόσο δύσκολο είναι να χάνεις τον άνθρωπο της ζωής σου, το άλλο σου μισό, τον καλύτερο άντρα που είχα γνωρίσει στην ζωή μου… Τον αγαπώ τόσο πολύ!»

Μετά από τόσους μήνες σιωπής,η πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το χαμό του συζύγου της  είναι συγκλονιστική.

Η σύζυγός του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία ανοίγει τα χαρτιά της για πρώτη φορά έξι μήνες μετά τη δολοφονία του και μιλά για όλα στην εφημερίδα «Πρώτο θέμα». Μοιράζεται όλα όσα αισθάνθηκε και όσα αισθάνεται τώρα μετά τον χαμό του συζύγου της.

Από τον έρωτα με την πρώτη ματιά και τον γάμο, μέχρι τα τελευταία τρυφερά λόγια που αντάλλαξαν λίγο προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες πληρωμένου δολοφόνου. Ντυμένη στα μαύρα, με τα μάτια της να τρέχουν δάκρυα και τη φωνή της να πνίγεται από τους λυγμούς, η Βικτώρια Καρύδα ξεσπά: «Αν δεν πήγαινα σε αυτό το show εκείνο το βράδυ και αν ήμουν μαζί του, μπορεί να είχε σωθεί».

 

instagram/viktoria_mystyle

«Ποτέ δεν μου είχε πει ότι φοβάται»

Η πλήρης εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Ανθρωποκτονιών. Η σύντροφός του είναι ο άνθρωπος που τον ήξερε όσο λίγοι. «Ποτέ δεν μου είχε πει ότι φοβάται. Ποτέ δεν μου έδωσε περιθώριο να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Αν ήξερε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα, εκείνος, όπως κάθε λογικός άνθρωπος, θα έπαιρνε προστασία.

Κυκλοφορούσε με βεσπάκι, γιατί δεν του άρεσε να είναι στην κίνηση και δεν είχε κάποιον για προστασία. Δεν φορούσε ούτε κράνος. Ήθελε να αισθάνεται ελεύθερος και έπαιρνε και τα παιδάκια πάνω στο βεσπάκι, κάτι το οποίο δεν μου άρεσε καθόλου και τον μάλωνα. Δεν φοβόταν κάτι».

Γιατί δεν ήθελε να πάει στα εγκαίνια ο Μακρής

Στεναχωρήθηκα γιατί τα εγκαίνια του μαγαζιού έπεφταν την ίδια ημέρα με το fashion  show. Ο Γιάννης μου λέει «Αγαπούλα μου, θα είσαι μαζί μου;» και του απαντώ: «Θα τελειώσω νωρίς». Εκείνος τότε μου λέει:

«Θα φύγω από εκεί νωρίτερα για να πάμε να φάμε μαζί». Όταν έφευγα και πήγαινα προς το κέντρο τον πήρα τηλέφωνο γιατί είχε κίνηση και μιλάγαμε για αρκετή ώρα. «Αγαπούλα μου, βρήκες χρόνο να μιλήσεις;» με ρωτά κι εγώ του λέω «έχω τόσο πονοκέφαλο». Ήταν πέντε το απόγευμα».

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μιλήσατε; «Μου είπε «οκ αγαπούλα μου, ξάπλωσε και μιλάμε πιο μετά όταν τελειώσω να πάμε μαζί να φάμε. Μαζί, παρέα με τους φίλους ή οι δυο μας». Δεν ήταν καλά και δεν ήθελε να πάει». Σαν να μην ήθελε να βγει έξω από το σπίτι; «Δεν είχε όρεξη. Είχε πονοκέφαλο και πήρε παυσίπονο… Όταν έφυγε ο Γιάννης από τη ζωή, έλεγα μέσα μου «Αν πηγαίναμε μαζί στα εγκαίνια του μαγαζιού, μπορεί όλα να ήταν διαφορετικά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zjKi2Dw80q0

Τη νύχτα που σκότωσαν τον Μακρή

«Ήταν τρομακτικός ο τρόπος μου το έμαθα. Ήμουν στο show, βγήκα, έκανα πρώτη εμφάνιση, πήγα στα καμαρίνια να αλλάξω για να κάνω τη δεύτερη εμφάνιση και σε μια φάση μπαίνει ένας πολύ καλός μου φίλος μακιγιέρ και μου λέει: «Βικτώρια, πρέπει να φύγουμε!» Εγώ έμεινα… Εκείνη την ημέρα όταν βγήκα πρώτη φορά ένιωσα, δεν ξέρω πως να το εξηγήσω, ότι δεν ήμουν καλά…»

Φτάνοντας στο σημείο της εκτέλεσης, η καρδιά της άρχισε να χτυπά δυνατά: «Ανέβαινα την ανηφόρα και δεν με άφηνε η Αστυνομία και οι φίλοι μου με κρατάγανε. Νευρίασα πάρα πολύ γιατί κατάλαβα τι συμβαίνει. Κατάλαβα… Μου είχε πει πριν η φίλη μου να τρέξω και ήθελα πολύ να τον δω. Δεν με αφήνανε και ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη γιατί ήταν ο άνδρας μου και ήθελα τόσο πολύ να τον αγκαλιάσω. Ήθελα να είμαι δίπλα του. Και δεν θυμάμαι… Φώναζα σαν τρελή», καταλήγει.

 

https://www.instagram.com/p/BvyoA41HAbV/?utm_source=ig_web_copy_link

Ποια είναι όμως η Βικτώρια Καρύδα;

Η Βικτώρια Καρύδα έχει γεννηθεί στην Ουκρανία από Έλληνες γονείς. Στην Ελλάδα ήρθε πριν από δεκαεφτά χρόνια (συγκεκριμένα το 2001) μαζί με τους γονείς της και έζησε για κάποια χρόνια στην Αλεξανδρούπολη μαζί τους.

Στη συνέχεια έφυγε από εκεί και πήρε μέρος στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο Μις Τουρισμός. Αν και έχει σπουδάσει κομμωτική, ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε το ενδιαφέρον της για τη μόδα, αφού θαύμαζε τις ενδυματολογικές επιλογές της μαμάς της.

instagram/
viktoria_mystyle

Δήλωσε συμμετοχή στο My Style Rocks επειδή θέλει να δείξει το στυλ και τη φαντασία της. Είδωλό της ο Alexander McQueen.

Η Βικτώρια Καρύδα έχει κερδίσει στα Playmate τον τίτλο της αναπληρωματικής Super Star, ενώ το 2004, εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό «Μις Τουρισμός» και κέρδισε τον δεύτερο τίτλο (Β’ Παγκόσμιος Τουρισμός). Αργότερα πήρε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό «Top Model International» στο Κίεβο κερδίζοντας τον πρώτο τίτλο.

Τέλος τον Αύγουστο του 2016 παντρεύτηκε με τον επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, με τον οποίο απέκτησε και δύο παιδιά. Το μυστήριο τελέστηκε σε εκκλησάκι που βρίσκεται σε γνωστό ξενοδοχείο της Μυκόνου.

Ομολογουμένως, η Βικτώρια Καρύδα αγαπούσε και θα αγαπάει βαθιά τον Γιάννη Μακρή, σαν σύντροφο της και σαν πατέρα των παιδιών της και ίσως είναι ο μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί σε αυτήν την ιστορία! Όλο το υπόλοιπο κουβάρι, που σιγά σιγά ξετυλίγεται ίσως και να μην το μάθουμε ποτε…

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Αυτός είναι ο εκτελεστής του

 

Σχετικά άρθρα