Εξαφανίστε μια για πάντα ουλές και σημάδια ακμής! Δείτε πώς!

Κάθε γυναίκα θέλει να είναι όμορφη και λαμπερή κάθε στιγμή και να μην υπάρχουν στοιχεία που της… χαλάνε την ομορφιά και την αψεγάδιαστη εμφάνιση! Κι όμως, υπάρχουν κάποια… σωματικά τραύματα που μπορεί να επιμένουν και να επιδρούν αρνητικά και στην ψυχολογία σου: ουλές από κάποια επέμβαση ή -πιο συχνά ακόμα- σημάδια ακμής, κοκκινίλες που μπορεί να δημιουργήσει η ροδόχρους ακμή

Όσο και αν προσπαθείς να μακιγιάρεις για παράδειγμα  τις ουλές ακμής για να τις καμουφλάρεις, σου είναι αδύνατο να τις εξαφανίσεις εντελώς. Και αισθάνεσαι αμήχανα, άβολα, με αποτέλεσμα να χάνεις στιγμές ή να μην μπορέσεις να εκφραστείς ή να ντυθείς ακριβώς όπως θέλεις, από φόβο μην… εκθέσεις στον κόσμο τα σημάδια σου!

Μην ανησυχείς! Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς μια για πάντα από τα ενοχλητικά σημάδια που σε καταπιέζουν κυρίως ψυχικά: η κατάλληλη φροντίδα της… σημαδεμένης περιοχής και η εφαρμογή της σωστής κρέμας ανάπλασης.

gynaika krema2

Ποιες είναι οι… επικίνδυνες πληγές;

Οι πληγές που πρέπει να προσέξεις, ώστε να αποτρέψεις τη δημιουργία ενοχλητικών σημαδιών ή ουλών στο δέρμα σου είναι οι παρακάτω:

  • Κοκκινίλα ή πρήξιμο: Μια κοκκινίλα ή ένα πρήξιμο στο δέρμα σου μπορούν να δημιουργήσουν δυσχρωμία στην επιδερμίδα ή και υπερευασθησία. Στο σημείο είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί μόλυνση και στη συνέχεια ουλή.
  • Φαγούρα: Το αίσθημα φαγούρας και η έντονη επιθυμία σας να ξύσετε μια πληγή δεν είναι καλό σημάδι για την εξέλιξή της.  Μπορεί να υποδηλώνει ότι οι ινοβλάστες λειτουργούν για την υπερπαραγωγή νέου δέρματος, δηλαδή τη δημιουργία σημαδιού.
  • Χειρουργική τομή: Ανάλογα με την τομή που σου έχει γίνει σε κάποια επέμβαση, μπορεί να δημιουργηθεί και αντίστοιχο σημάδι. Μια βαθιά πληγή είναι πολύ πιο πιθανό να αφήσει σημάδι καθώς δύσκολα κλείνει χωρίς ράμματα.
  • Το σημείο της πληγής: ένα σημείο όπου υπάρχει πληγή από χτύπημα, κόψιμο κλπ, αν δεν είναι καλά προστατευμένο, είναι εκτεθειμένο σε μικρόβια αλλά και σε περαιτέρω… ατυχήματα. Αν βρίσκεται σε σημεία του σώματος που χρησιμοποιείς καθώς κινείσαι, πχ χέρια ή τα πόδια, τότε η πληγή μπορεί εύκολα να ανοίξει, να δημιουργηθεί σημάδι και να καθυστερήσει πολύ ο χρόνος επούλωσης του τραύματος

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις;

Για να φροντίσεις το δέρμα σου σε σημεία με πληγές, κοκκινίλες και άλλα παρόμοια σημάδια, είναι καλό να τηρείς ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής, ούτως ώστε να διατηρείς την περιοχή καθαρή και να την προστατεύεις από εισβολή μικροβίων, βακτηρίων και μολύνσεων!

gynaika plenei proswpo

Σε ένα απλό σημάδι

  • Ευλαβικός καθαρισμός με άφθονο νερό και σαπούνι
  • Αντιβιοτική κρέμα
  • Μια γάζα

Αφού καθαρίσετε καλά καλά την περιοχή, εφαρμόστε στο σημείο μια αντιβιοτική κρέμα και στη συνέχεια “ασφαλίστε” το σημείο με μια γάζα ούτως ώστε να μείνει προστατευμένο από μικρόβια.

Αν το τραύμα γίνει ουλή…

Αν δεν είναι ένας απλός ερεθισμός αλλά έχει δημιουργηθεί ένα πιο μεγάλο τραύμα, ένας επιδερμικός ερεθισμός ή υπάρχουν ξηρές περιοχές στο δέρμα σου ή σκασμένη επιδερμίδα, τότε η λύση είναι μια κρέμα ανάπλασης με μαντεκασοσίδη και ιαματικό νερό πλούσιο σε σελήνιο, η οποία έχει υψηλή συγκέντρωση σε αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και δρα ως αόρατος επίδεσμος, θωρακίζοντας την επιδερμίδα.

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις που δημιουργείται απευθείας ουλή στο δέρμα σου, λόγω κάποιας επέμβασης για παράδειγμα, η διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη και απαιτητική. Το είδος της ουλής επιβάλλει και διαφορετικές μεθόδους στην αντιμετώπισή της. Οπότε εν προκειμένω, ο δερματολόγος σας θα έχει τον τελικό λόγο για το πώς θα συνδυάσεις τις μεθόδους για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πώς εμφανίζεται η ακμή και πώς αντιμετωπίζεται;

Ροδόχρους ακμή: Τα τέσσερα στάδια και ο τρόπος αντιμετώπισής της

 

Σχετικά άρθρα