Αλ. Τσίπρας για αφορολόγητο: «Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μειωθεί»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε πως το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί. Προανήγγειλε πως αμέσως μετά το ταξίδι του στην Κίνα και τις εορτές του Πάσχα θα καλέσει σε σύσκεψη το οικονομικό επιτελείο. Στόχος να διαμορφώσουν ένα συγκροτημένο σχέδιο θετικών μέτρων που θα αφορούν στην κοινωνία.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των ευρωεκλογών και των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και των περιφερειακών εκλογών. Μάλιστα, έθεσε και το δίλημμα των εθνικών εκλογών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική της χώρας με αιχμή τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως υπογράμμισε η Ελλάδα δεν εκβιάζει αλλά ούτε και εκβιάζεται. «Πλέον η χώρα μας έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση και παραμένει πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Για τις δημοσκοπήσεις και τις κάλπες

«Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζω στην κάλπη. Το έχω αποδείξει αυτό και τον Γενάρη του 2015 και στο δημοψήφισμα. Οι κάλπες που θα στηθούν θα είναι οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Για την αυτοδιοίκηση για τις περιφερειακές για πρώτη φορά και για τους κοινοτάρχες, θα έχουμε τέσσερις κάλπες ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου».

Και συμπλήρωσε: «Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής συμμαχίας είναι να πετύχει πολύ σημαντικές νίκες προς όφελος των πολλών και να έχει ένα σαφέστατο στίγμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος μας είναι η νίκη στις ευρωπαϊκές εκλογές και δεν είναι ήττα με χαμηλό σκορ».

«Όλα τα σημαντικά αξιώματα που έχω κατακτήσει δεν τα διεκδίκησα. Ήρθαν διότι η ζωή τα έφερε. Δεν είμαι εγώ με τη μεγάλη δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου για την οικογενειακή παράδοση να γίνω πρωθυπουργός, στα χνάρια του πατέρα μου. Δεν έχω καμία τέτοια αγωνία. Άλλοι έχουν αγωνία για τα αποτελέσματα των εκλογών».

Για τα σκάνδαλα

«Υπάρχουν σκάνδαλα τα οποία τα γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Από την άλλη υπάρχει η… Πετσιτολογία δια πάσα νόσο και αστοχία. Η υπόθεση αυτή έχει προκύψει από κάποια μέσα ενημέρωσης φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση πριν από 8 μήνες».

Όπως πρόταξε, σε κάθε υπόθεση (θαλασσοδάνεια 400 εκατομμυρίων των κομμάτων, Novartis, καταδίκη για ασέλγεια),  η ΝΔ απαντά με το θέμα Πετσίτη.

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Δεν θέλουμε να είναι αποσταθεροποιημένος ο γείτονας μας. Θέλουμε διάλογο και ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας», ξεκαθάρισε κάνοντας αναφορά στις τριμερείς συνεργασίες τις Ελλάδας με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο. Χαρακτήρισε, μάλιστα, στρατηγικής σημασίας έργο τον αγωγό east med ο οποίος αναβαθμίζει τη χώρα μας.

Δείτε και το σχετικό βίντεο της συνέντευξης:

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλ. Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie, τα τετ-α-τετ και ο διεθνής Τύπος (ΦΩΤΟ)

Αλ. Τσίπρας σε εκπροσώπους Ρομά: «Δεν υπάρχουν πολίτες κατηγοριών»

Στο Αμμάν ο Αλέξης Τσίπρας για την ενίσχυση των σχέσεων με την Ιορδανία

Σχετικά άρθρα