Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποιεί: 79% των επιθέσεων malware στοχεύουν το Android

Κοινό σημείωμα του Αμερικάνικου Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποιεί τους εργαζόμενους σχετικά με την σοβαρότητα της απειλής malware στο Android. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης το 79 τοις εκατό των απειλών malware σε φορητές συσκευές το 2012 έλαβαν χώρα στο Android ακολουθούμενο από το απαρχαιωμένο πλέον Symbian με 19 τοις εκατό ενώ στο iOS μόλις το 0.7 τοις εκατό!

Το Android αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των επιθέσεων αφού διαθέτει την πλειοψηφία της αγοράς και αρχιτεκτονική open source. Οι επιθέσεις κατηγοριοποιούνται σε τρία είδη: SMS trojans, rootkits και ψεύτικα Google Play domains. Για την προστασία των εργαζομένων η κυβέρνηση προτείνει την εγκατάσταση μιας σουίτας προστασίας, μιας εφαρμογής Carrier IQ (η εφαρμογή αυτή εγκαθίσταται σε συσκευές και καταγράφει μυστικά τις κινήσεις και την τοποθεσία του χρήστη) και την αναβάθμιση του λειτουργικού.

Η κατάσταση που περιγράφει η κυβέρνηση δεν είναι άγνωστη, βέβαια. Η ραγδαία ανέλιξη του Android τα τελευταία χρόνια το έχει αναδείξει νούμερο 1 στόχο για επιθέσεις ενώ ταυτόχρονα η ασφάλεια του ίδιου του λειτουργικού είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

[via TNW]

Σχετικά άρθρα