Προσοχή! Απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ – Πού θα γίνει και πορεία

Εργαζόμενοι σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προχώρησαν σήμερα Τρίτη (16/4) το πρωί σε απεργία, όσο αφορά στους πρόσφυγες και στα διαμερίσματά τους.

Αίτημά τους η απόσυρση της απόφασης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχετικά με την αποχώρηση των προσφύγων από τα διαμερίσματα που διαμένουν.

Το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Μουσείο, ενώ για τις 18:30 έχει προγραμματιστεί πορεία η οποία θα ξεκινήσει από τα Χαυτεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου, οι άνθρωποι που έχουν πάρει άσυλο μέχρι τον Ιούλιο του 2017 θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια που διαμένουν, παίρνοντας τρία μηνιαία βοηθήματα.

«Οικογένειες θα βρεθούν στον δρόμο, χωρίς καμία μέριμνα»

Πρόκειται για περίπου 200 άτομα, και σταδιακά το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται και για τους υπόλοιπους πρόσφυγες. Έτσι θα αδειάσουν θέσεις για να μεταφερθεί κόσμος από τη Λέσβο και τη Σάμο.

«Καλούμαστε εμείς να αξιολογήσουμε για την ευαλωτότητα των προσφύγων, ποιος μπορεί να αποχωρήσει και ποιος όχι από τα διαμερίσματα. Αρνούμαστε να το κάνουμε».

Αυτό εξηγεί μια εκ των εργαζομένων σε ΜΚΟ. «Οικογένειες θα βρεθούν στο δρόμο, άστεγοι, χωρίς καμία μέριμνα. Οι διοικήσεις παραμένουν αμέτοχες και πετούν το… μπαλάκι στους εργαζόμενους».

«Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στις εξώσεις», προσθέτει μια ακόμα εργαζόμενη σε ΜΚΟ και μέλος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Kurier: «70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα»

Μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Τουρκίας – Μια μάνα με το μωρό της μεταξύ των νεκρών

Τραμπ προς μετανάστες: «Δεν μπορούμε να σας δεχθούμε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχετικά άρθρα