Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας με χαλβά (ΒΙΝΤΕΟ)

Έχεις όρεξη για ένα νηστίσιμο γλυκό με σοκολάτα; Όλα γίνονται! Μπορείς να φτιάξεις έναν εναλλακτικό κορμό και αντί για μπισκότα να βάλεις χαλβά!

Υλικά

400 γρ. κουβερτούρα
450 γρ. ταχίνι
200 γρ. μέλι
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
50 γρ. κράνμπερις
400 γρ. χαλβά βανίλια

Μέθοδος εκτέλεσης

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 2 ½ -3 λεπτά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το ταχίνι, το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα φιστίκια, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τον χαλβά σε κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
Απλώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και πιέζουμε με τα χέρια μας απαλά για να ισιώσει το μείγμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δες το σχετικό βίντεο:

Πηγή: akispetretzikis.com 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χαλβάς με μανταρίνι και σοκολάτα

Υγιεινός γευστικός… πειρασμός: Τρουφάκια ενέργειας με βρώμη και ταχίνι

Ταχίνι: Το… δώρο της φύσης για την υγεία μας!

 

Σχετικά άρθρα