Τα… SOS για τη σωστή περιποίηση του δέρματος! Πώς θα ανανεωθείτε;

Η περίοδος αυτή… επιβάλλει παραμονή στο σπίτι και αυτός ο τύπος «διακοπών» αποτελεί για τους περισσότερους ένα διάλειμμα σε ό,τι έκαναν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Γράφει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κία Καραγιάννη

Αυτό πολλές φορές σημαίνει ότι ξεχνάμε για λίγο τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες και επιλέγουμε περισσότερα τηγανιτά τρόφιμα ή γλυκά ή πίνουμε πάνω από 2 – 3 καφέδες την ημέρα ή καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία τότε σε συνδυασμό με τον ήλιο και τον αέρα, είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας δεν είναι στην καλύτερή του φάση.

Πώς μπορείτε να έχετε λαμπερό δέρμα;

Για αυτό μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για να το βοηθήσετε:

Το νερό είναι πιστός φίλος του λαμπερού δέρματος. Προσπαθήστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα και με αυτό τον τρόπο θα ενυδατώσετε τα κύτταρα του δέρματος, θα απομακρύνετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας και θα δείτε άμεσα, διαφορά στην όψη του δέρματός σας.

Και φυσικά εκτός από νερό, το δέρμα χρειάζεται και τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά. Μια φτωχή διατροφή αντανακλάται στο δέρμα.  Επιλέξτε βρώμη για πρωινό. Έχει την ιδιότητα να θρέφει το δέρμα και να το κρατάει απαλό και καθαρό.

Προσθέστε λιναρόσπορο στα δημητριακά και στις σαλάτες γιατί περιέχει τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ μπορείτε να καταναλώσετε φακές 1 φορά την εβδομάδα μιας και βοηθούν στην αποκατάσταση του κολλαγόνου και της ελαστίνης για δέρμα που ακτινοβολεί.

Αυξήστε την πρόσληψη καρότων. Λόγω της προβιταμίνης Α προστατεύουν από τη φθορά που προκαλεί ο ήλιος.

Τέλος, ένα φλιτζάνι κεφίρ ή γιαούρτι την ημέρα λόγω των προβιοτικών που περιέχει εξασφαλίζει υγιή εντερική χλωρίδα η οποία είναι απαραίτητη για λαμπερό δέρμα.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα καλύτερα Instagram tips ομορφιάς! Για να δείχνεις λαμπερή όλη την ώρα!

Αυτή είναι η ιδανική σαλάτα για detox, υγιές δέρμα και… δυνατό μυαλό!

Ο… χρυσός οδηγός κατά του κορωνοϊού. Τι είναι, με ποιον τρόπο μεταδίδεται και πώς μπορεί να εξουδετερωθεί!

Σχετικά άρθρα