Αρακόσουπα βελουτέ με μάραθο

Αρακόσουπα βελουτέ: Είναι κατάλληλη για όσους νηστεύουν! Θα τη φτιάξετε με ζωμό λαχανικών και θα προσθέσετε στο τέλος εκλεκτό ελαιόλαδο.

Υλικά

  • 750 γρ. αρακάς φρέσκος, καθαρισμένος (περίπου 1½ κιλό ακαθάριστος) ή κατεψυγμένος
  • περίπου 1½ λίτρο σπιτικός ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών ή νερό
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αγουρέλαιο ή άλλο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό ή το νερό μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον αρακά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και όσο από τον καυτό ζωμό χρειάζεται για να τον σκεπάσει.

Βράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά, αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο αρακά, ή 15-18 λεπτά αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο.

Αποσύρουμε και αφήνουμε τουλάχιστον για 10 λεπτά, να κρυώσει λίγο η σούπα. Την αδειάζουμε στον πολυκόφτη (καλύτερα σε δόσεις), προσθέτουμε και τον μάραθο και πολτοποιούμε σε πολύ υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σούπα. Δεν χρειάζεται να τη σουρώσουμε, είναι ωραίο να υπάρχουν μερικά κομματάκια. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.

Μια συνταγή από τον Χριστόφορο Πέσκια

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αρακάς με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Αρακάς με μανέστρα στην κατσαρόλα

Σχετικά άρθρα