3 λόγοι για να πας οπωσδήποτε στον οδοντίατρο!

Αν δεν έχετε πρόβλημα με το στόμα σας, αρκεί ένας ετήσιος έλεγχος στον οδοντίατρο. Αλλά εάν αισθανθείτε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα από το στόμα, μην το αγνοείτε και κάνετε μια συνάντηση χωρίς καθυστέρηση:

Επίμονος πόνος

Αν παρατηρήσετε πόνο, ερυθρότητα ή μια λευκή περιοχή στη γλώσσα, στο μάγουλο ή στην τσίχλα, προσέξτε για μερικές ημέρες. Εάν μετά από δύο εβδομάδες δεν πάει μακριά, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο. Στην περίπτωση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες ανάκαμψης.

Ελέγξτε την κατάσταση του στόματός σας περίπου μία φορά το μήνα είναι απαραίτητη: απλά ένας καθρέφτης και καλός φωτισμός. Ο ανεξήγητος πόνος ή ερυθρότητα μπορεί επίσης να κρύψει μια λοίμωξη, ασθένεια των ούλων ή φθαρμένο δόντι. Χωρίς θεραπεία, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν

Δυσάρεστη αναπνοή

Εάν παρατηρήσετε ότι έχετε δυσάρεστη αναπνοή, χωρίς να έχετε φάει κρεμμύδι ή κάποια άλλη τροφή που προκαλεί σχετική δυσοσμία στο στόμα, είναι σημάδι ότι θα πρέπει να φροντίσετε ακόμα περισσότερο τα δόντια σας, ξεκινώντας από μια επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Επειδή, είναι πιθανό  να πρόκειται για μια πάθηση των δοντιών σου, τότε καλό θα είναι να επισκεφθείς τον γιατρό σου για να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Δόντι που κουνιέται

Εάν είστε… 6 χρονών και το δόντι σας κουνιέται, είναι απολύτως φυσιολογικό αφού σε αυτή την ηλικία τα δόντια είναι στη διαδικασία αλλαγής. Εάν, όμως είστε ενήλικας και παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, τότε κάτι αρνητικό συμβαίνει και πρέπει να δείτε έναν οδοντίατρο.

Ένα δόντι που κουνιέται, μπορεί να είναι αποτέλεσμα μια ασθένειας των ούλων, περιοδοντίτιδας, κάποιου τραυματισμού, ακόμα και καρκίνου του στόματος. Δείτε, οπωσδήποτε, έναν ειδικό χωρίς πολλή καθυστέρηση.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποια σοβαρή νευρολογική πάθηση συνδέεται με την χρόνια ουλίτιδα

Έκανα απονεύρωση, αλλά με πονάει και το διπλανό δόντι. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Σχετικά άρθρα