Φρανσουά Ανρί Πινό: Ο δισεκατομμυριούχος με το… καυτό παρελθόν με τη Λίντα Εβαντζέλιστα και το ρομάντζο με τη Σάλμα Χάγιεκ, σώζει την Παναγία των Παρισίων

Η Παναγία των Παρισίων κάηκε. Κι ο Φρανσουά Ανρί Πινό είναι έτοιμος να τη σώσει σε ρόλο Γάλλου Σούπερμαν. Ή καλύτερα ανήκει στη λίστα με όσους δήλωσαν πως δωρίζουν ποσά αμύθητα για την επισκευή του πασίγνωστου καθεδρικού ναού.

Ποιος είναι, όμως, αυτός ο τύπος που δίπλα του είναι- τις περισσότερες των φορών- η σέξι και δημοφιλής Σάλμα Χάγιεκ; Όσοι, πάντως, ασχολούνται με τον χώρο της μόδας ή με τις επενδύσεις, ενδεχομένως να τον γνωρίζουν. Εξάλλου το όνομά του κρατά γενιές και γενιές.

100 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Τη δέσμευσή του να συμβάλει στην ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων δωρίζοντας το ποσό των 100 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Ότι κάτι πρέπει να κάνω ήταν η πρώτη μου σκέψη. Ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να απελευθερώσουμε το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια που θα είναι απαραίτητη για την πλήρη ανασυγκρότηση της Παναγίας των Παρισίων».

Το «στερνοπούλι» του πατέρα του

Γιος του δισεκατομμυριούχου François Pinault και της Louise Gautier, είναι το «στερνοπούλι» του πατέρα του. Είναι εκείνος που διευθύνει και αναπτύσσει την κληρονομιά του. Κατάγεται από μια ιδιαίτερα εύφορη και δυνατή οικογένεια. Ο πατέρας του- τον Ιανουάριο του 2018- κατέλαβε την 25η θέση στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου και την 3η στη Γαλλία.

Απόφοιτος του HEC School of Management το 1985, κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε πολύ δραστήριος και ζωηρός. Με άλλους συναδέρφους του ίδρυσε την εταιρεία CRM Soft Soft. Μετά την αποφοίτησή του, ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο Γαλλικό Προξενείο στο Λος Άντζελες.

Πέρα από γοητεία, έχει και μυαλό

Γεννημένος τον Μάη του 1962, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering από το 2005 και πρόεδρος του Groupe Artémis από το 2003. Υπό την ηγεσία του, ο Kering εξελίχτηκε σε πολυτελές γκρουπ και περιλαμβάνει μάρκες όπως Gucci, Yves Saint Laurent και Balenciaga.

Και η καριέρα του δεν άργησε να ξεκινήσει. Στα 26 του, με μόλις ένα χρόνο στην εταιρεία του πατέρα του, προήχθη υπεύθυνος τμήματος αγορών το 1988 και διευθυντής της France Bois Industries το 1989. Και ένα έτος μετά ορίστηκε ως διευθυντής της Pinault Distribution.

https://www.instagram.com/p/BuZ6kblhqvr/

Από τότε οι ηγετικές θέσεις που του έδιναν την εξουσία και το κύρος που χρειαζόταν, διαδέχονταν η μια την άλλη. Όντας ανήσυχο και τολμηρό πνεύμα κι έχοντας το «τιμόνι» της ομάδας, αποφάσισε να προσανατολίσει τις επιχειρηματικές του ενέργειες προς τη μόδα και την πολυτέλεια.

Τολμηρό και ανήσυχο πνεύμα

Πούλησε τα κορυφαία περιουσιακά στοιχεία της PPR (Conforama, CFAO, Printemps, Fnac και La Redoute) και συγχωνεύθηκε με τον όμιλο Gucci, θυγατρική της από το 1999. Πλέον ξακουστές μάρκες όπως Alexander McQueen, Bottega Veneta, Boucheron, Brioni και Stella McCartney βρίσκονταν υπό την άμεση εποπτεία του.

Είναι εκείνος που έκανε το βήμα να αλλάξει το όνομα με το οποίο ήταν γνωστό το brand μέχρι τότε. Όπως τόνισε, ήθελε κάτι που να παραπέμπει στη λέξη φροντίδα. Για αυτό επέλεξε το «ker» που σημαίνει «σπίτι» στη διάλεκτο της περιοχής του, σε συνδυασμό με το «caring» που σημαίνει «φροντίδα».

https://www.instagram.com/p/BuVLgeVBPdU/

Η Kering (τωρινή ονομασία της PPR) ανέπτυξε επίσης ένα αθλητικό τμήμα με την εξαγορά της Puma το 2007 και της Volcom το 2011. Από το 2005 ως το 2017, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν από 3 σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ!

Και οι διακρίσεις του πολλές. Ενδεικτικά, οι πιο πρόσφατες είναι η 4η θέση, το 2018, στους Καλύτερους Διευθύνοντες Συμβούλους στον Κόσμο του Χάρβαρντ και η 8η ως Επιχειρηματίας της Χρονιάς από το περιοδικό Fortune.

https://www.instagram.com/p/BnCvf8XlO5I/

Ακτιβιστής και υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων

Το 2008, ο Φρανσουά Ανρί Πινό δημιούργησε το Ίδρυμα Kering για την υπεράσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Λίγα χρόνια αργότερα, ξεκίνησε το πρόγραμμα «Women in Motion» με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για να θέσει θέματα φύλου στο πλαίσιο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Πέρα από τη δράση υπέρ του γυναικείου φύλου, ανήκει σε εκείνους τους (λίγους πιθανόν) ακτιβιστές – επιχειρηματίες που μάχονται για το περιβάλλον. Εκτός από το γεγονός ότι ο όμιλος Kering χαρακτηρίστηκε ως κορυφαία εταιρεία βιώσιμης κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης και πολυτελών ειδών, ο Πινό χρηματοδότησε το ντοκιμαντέρ «Home» από τον Yann Arthus-Bertrand, τονίζοντας πως η ανθρωπότητα απειλεί την οικολογική ισορροπία του πλανήτη.

https://www.instagram.com/p/BuVO6bfBbQ5/

Το… καυτό παρελθόν με τη Λίντα Εβαντζέλιστα

Έχοντας ένα γάμο στον ενεργητικό του με τη Dorothée Lepère, από το 1996 ως το 2004, και όντας πατέρας δύο παιδιών, ο Φρανσουά είχε σχέση με το supermodel- και πλέον γιαγιά- Λίντα Εβαντζελίστα.

Το 2013, πάντως, τα περιοδικά είχαν πάρει… φωτιά όταν αποκάλυψε ότι ο γιος της έχει ως βιολογικό πατέρα τον Πινό. Το όμορφο μοντέλο ζήτησε από τα δικαστήρια 10.000 ευρώ την ημέρα για τη διατροφή του παιδιού της!

Με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα για το αστρονομικό ποσό, ο 57χρονος επιχειρηματίας αντέκρουσε τα λεγόμενα της Εβαντζελίστα, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στη μέχρι τώρα ανατροφή του παιδιού τους.

https://www.instagram.com/p/Bs8AdPuhXsy/

Τόνισε πως ήταν παρών όσο περισσότερο μπορούσε, ενώ αποκάλυψε ότι έχει αναγνωρίσει τον 5χρονο Αγκουστίν από το 2007. «Έχει ενταχθεί απόλυτα στην οικογένεια μου. Κι έχει και εξαίρετη σχέση με τη Βαλεντίνα (την κόρη του)».

Η σέξι ηθοποιός που του «έκλεψε» την καρδιά

Το ειδύλλιό με τη Λίντα Εβαντζελίστα είχε διάρκεια μερικούς μήνες και φαίνεται πως… πέτρα του σκανδάλου στάθηκε η εκρηκτική ηθοποιός Σάλμα Χάγιεκ. Οι δυο τους είναι παντρεμένοι και έχουν μια κόρη, τη Βαλεντίνα. Φρανσουά και Σάλμα ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου στο Παρίσι, αλλά ένιωσαν την ανάγκη να ανανεώσουν τους όρκους του και στη Βενετία.

https://www.instagram.com/p/BuVLVHXhiyb/

«Πολλοί σοκαρίστηκαν που παντρεύτηκα αυτόν που παντρεύτηκα. Ενώ μερικοί με φοβούνται. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι αυτή η Μεξικανή κατέληξε να έχει τη ζωή που έχει και νιώθουν άβολα γύρω μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Σάλμα Χάγιεκ.

Και συμπλήρωσε: «Είναι ο καλύτερος σύζυγος στον κόσμο. Είμαι αυτή που είμαι μαζί του και δεν αισθάνομαι ότι κάποιος προσπαθεί να με περιορίσει».

https://www.instagram.com/p/BnCvOpyFGLf/

Ηλιάνα Φασόλη

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Παναγία των Παρισίων: Παγκόσμιο σοκ και θλίψη για την καταστροφή

Παναγία των Παρισίων : Ο θησαυρός της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς που τυλίχτηκε στις φλόγες

Σάλμα Χάγιεκ: «Έχω τον καλύτερο σύζυγο του κόσμου»!

Σάλμα Χάγιεκ: Η σέξι πρωταγωνίστρια μεξικάνικης σαπουνόπερας που έγινε η σύζυγος του βαθύπλουτου κ. Gucci – Η πορεία της στην υποκριτική, η «Φρίντα» που την σημάδεψε και ο μυστικός γάμος με τον Γάλλο Μίδα

Σχετικά άρθρα