Αυξάνεται η τιμή στο σουβλάκι – Πόσο θα κοστίζει πλέον

Αυξήσεις από 10% έως 15% προανήγγειλε εκπρόσωπος από τους ιδιοκτήτες του Σωματείου των Ψητοπωλών στο εθνικό μας φαγητό, το σουβλάκι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το Σωματείο των Ψητοπωλών ετοιμάζεται να δημιουργηθεί. Στόχος να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του συγκεκριμένου κλάδου. Όπως δηλώνουν, η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και δεν μπορούν να απορροφήσουν άλλο αυτή την αύξηση, η οποία θα περάσει μερικώς στον καταναλωτή.

Γιατί αυξάνεται η τιμή του;

«Το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σ΄ ένα περιβάλλον που η φορολογία και οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Κι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα», εξέφρασε ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

Και συνέχισε: «Ο καταναλωτής δεν θα στεναχωρηθεί. Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα. Για αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας».

Από πότε αλλάζει η τιμή;

Όπως εξήγησε ο κος Πολύζος, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με max 15%. Ένα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει».

Όπως υποστήριξε, όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 +1 χρήσιμες συμβουλές για να μειώσεις το οικονομικό άγχος

Hoocut: Το σουβλάκι που… ξετρελαίνει στην πλατεία Αγ. Ειρήνης

Κρήτη: Στην εντατική 30χρονος που πνίγηκε με σουβλάκι

Σχετικά άρθρα