Ποια νοσοκομεία δέχονται ανέργους δωρεάν; thumbnail
Ανακούφιση για χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη αναμένεται να φέρει το «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης». Πρόκειται  για την αξιοποίηση ενός ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες. -Τι  προσφέρει το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης; Θα προσφέρει δωρεάν  εξέταση, νοσηλεία και θα καλύπτει τα έξοδα της φαρμακευτικής τους περίθαλψης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα αφορά 30.000 άτομα, θα ξεκινήσει το 2013 και θα ανανεώνεται για κάθε χρόνο μέχρι και το 2015.  Δικαιούχοι του εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης που θα συμμετάσχουν θα είναι οι κοινωνικά ασθενέστεροι αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα  ο τρόπος επιλογής. -Ποια νοσοκομεία δέχονται ανασφάλιστους και ανέργους; Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο  σε συνεργασία με το «Ελπίς» ανακοίνωσε την εξυπηρέτηση ανασφάλιστων ασθενών αλλά και απόρων που χρειάζονται νοσηλεία, για την παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 213 - 20.58.001. Τα νοσοκομεία «Αμ. Φλέμινγκ» και «Παπαδημητρίου» που είναι συνδεδεμένα διοικητικά με το Σισμανόγλειο ενισχύουν ήδη την κίνηση αυτή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 213 20.03.200 (Αμ. Φλέμινγκ) και 210 6138460 (Παπαδημητρίου). Το νοσοκομείο ‘Ελπίς’ και η Μονάδα Θεραπείας Πόνου του νοσοκομείου ‘Πατησίων’ στηρίζουν ανασφάλιστους. Ρωτήστε σχετικά στο 213 20 56 100. Η Ογκολογική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία»  προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς κάθε Τετάρτη 15:00- 20:00. Η επιλογή των ασθενών γίνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το  Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού. Για διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο 210-9631-950.

Ποια νοσοκομεία δέχονται ανέργους δωρεάν;

Ανακούφιση για χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη αναμένεται να φέρει το «εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης». Πρόκειται  για την αξιοποίηση ενός ειδικού προγράμματος του ΕΣΠΑ, το οποίο προβλέπει ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεία για άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες.

-Τι  προσφέρει το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης;

Θα προσφέρει δωρεάν  εξέταση, νοσηλεία και θα καλύπτει τα έξοδα της φαρμακευτικής τους περίθαλψης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα αφορά 30.000 άτομα, θα ξεκινήσει το 2013 και θα ανανεώνεται για κάθε χρόνο μέχρι και το 2015.  Δικαιούχοι του εισιτηρίου ελεύθερης πρόσβασης που θα συμμετάσχουν θα είναι οι κοινωνικά ασθενέστεροι αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα  ο τρόπος επιλογής.

-Ποια νοσοκομεία δέχονται ανασφάλιστους και ανέργους;

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο  σε συνεργασία με το «Ελπίς» ανακοίνωσε την εξυπηρέτηση ανασφάλιστων ασθενών αλλά και απόρων που χρειάζονται νοσηλεία, για την παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 213 – 20.58.001.

Τα νοσοκομεία «Αμ. Φλέμινγκ» και «Παπαδημητρίου» που είναι συνδεδεμένα διοικητικά με το Σισμανόγλειο ενισχύουν ήδη την κίνηση αυτή. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο 213 20.03.200 (Αμ. Φλέμινγκ) και 210 6138460 (Παπαδημητρίου).

Το νοσοκομείο ‘Ελπίς’ και η Μονάδα Θεραπείας Πόνου του νοσοκομείου ‘Πατησίων’ στηρίζουν ανασφάλιστους. Ρωτήστε σχετικά στο 213 20 56 100.

Η Ογκολογική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία»  προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ανασφάλιστους καρκινοπαθείς κάθε Τετάρτη 15:00- 20:00. Η επιλογή των ασθενών γίνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το  Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού. Για διευκρινίσεις επικοινωνήστε στο 210-9631-950.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X