Νομοσχέδιο – τομή για την ανώτατη εκπαίδευση: Ποια προβλήματα λύνονται

Τομή για την ανώτατη εκπαίδευση, χαρακτήρισε ο Κώστας Γαβρόγλου, το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Όπως εξέφρασε στον σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104, 9 FM, με το νομοσχέδιο επιλύονται τρία προβλήματα.

Ποια προβλήματα λύνονται

Αφενός αντιμετωπίζεται το θέμα της ανυπαρξίας της τρίτης λυκείου, και αφετέρου το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ το οποίο εξαντλούσε τους υποψήφιους και τους οδηγούσε σε τεχνικές εισαγωγής χωρίς όμως να τους μορφώνει.

Επίσης, ανέφερε πως το νομοσχέδιο αντιλαμβάνεται ισότιμα τα δυο σκέλη της ανώτατης εκπαίδευσης τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, σε ένα πλαίσιο νέας αρχιτεκτονικής για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στην ερώτηση για την αντίδραση των πρυτάνεων των πολυτεχνικών ιδρυμάτων στη συγχώνευση με τα ΤΕΙ, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, ότι επί 36 χρόνια υπάρχει ένας «κρυφός εμφύλιος» στη χώρα ανάμεσα στους αποφοίτους πενταετών πολυτεχνικών σχολών και σε εκείνους των τετραετών σχολών των ΤΕΙ.

Μέχρι τώρα οι απόφοιτοι των τετραετών τμημάτων, δεν είχαν κανένα επαγγελματικό μέλλον. Σημείωσε ότι το ερώτημα είναι τι θέλουν: το κλείσιμο των ΤΕΙ ή να επιλυθεί το επαγγελματικό μέλλον των ΤΕΙ.

Θα χτυπάει τελικό το κουδούνι στις 09.00;

Για τα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θέλουμε να τα υποβαθμίσουμε, αλλά αντιθέτως δίνουμε στα πειραματικά και πρότυπα σχολεία οργανικές θέσεις.

Για το θέμα του νέου ωραρίου στα σχολεία, υποστήριξε ότι το θέμα είναι προς συζήτηση και δεν έχει υπάρξει ακόμη τελική απόφαση για «κουδούνι» στις 9 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κουδούνι στις 9 θα χτυπά σε Γυμνάσια και Λύκεια από τη νέα χρονιά

Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας – Ποια τα αιτήματά τους;

Σχετικά άρθρα