Οι σωστές τροφές για να χάσεις σίγουρα τα κιλά που θέλεις!

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε δίαιτα, εφόσον δεν έχουμε μπει ακόμα, μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει με βήμα… ταχύ, σύμφωνα με τους ειδικούς επαρκούν δύο βασικά στοιχεία: Σωστή και υγιεινή διατροφή, καθώς και τακτική άσκηση, χωρίς φυσικά υπερβολές.

Συχνά, όμως, στη διαδικασία της δίαιτας και στην προσπάθεια που κάνουμε να τρώμε υγιεινά χρειαζόμαστε μια μικρή… βοήθεια στο επίπεδο συμβουλών, αναφορικά με το τι πρέπει να τρώμε και ποιες συνήθειες θα πρέπει να υιοθετήσουμε σχετικά με τα γεύματά μας.

Τι πρέπει να αποφύγουμε

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να το… παρακάνουμε διατροφικά μια στο τόσο, αλλά εφόσον θέλουμε να τρώμε υγιεινά και σωστά, θα πρέπει πάνω από όλα να αποφεύγουμε τις λεγόμενες «άχρηστες θερμίδες», δηλαδή τροφές που είναι φτωχές σε καλά διατροφικά στοιχεία, αλλά πλούσιες σε θερμίδες, καθώς συνήθως περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και λιπαρών. Επίσης, επεξεργασμένα δημητριακά, καθώς και το λευκό ψωμί θα πρέπει να αποφεύγονται.

Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση σε κόκκινο κρέας, αλλαντικά και άλλα επεξεργασμένα κρέατα, αλλά και λιπαρά ζωικής προέλευσης. Κι αυτό, γιατί περιέχουν πάρα πολλά κορεσμένα λιπαρά οξέα, η περίσσεια των οποίων είναι κακή για την υγεία. Επίσης, θα πρέπει να περιορίσουμε τη χρήση του αλατιού στα γεύματά μας για να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο της υπέρτασης.

Τι πρέπει να προτιμάμε

Ας δούμε, λοιπόν, μαζί μια λίστα απο τροφές, αλλά και υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει να υιοθετήσουμε για να κάνουμε μια σωστή και απολύτως υγιεινή διατροφή:

  • μαγειρέψτε σπίτι
  • φυτικά λίπη, όπως το ελαιόλαδο
  • εποχιακά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά
  • ψάρι, ακόμη και λίπος όπως ο σολομός, επειδή περιέχει καλά λίπη
  • λευκό κρέας: το κοτόπουλο και η γαλοπούλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενώ είναι χαμηλές σε θερμίδες

salata-me-kotopoulo-kai-blue-cheese

  • δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια (παράδειγμα: φακές): η περιεκτικότητά τους σε ίνες βοηθάει στην απώλεια βάρους
  • βότανα και μυρωδικά, για να απολαύσετε το φαγητό χωρίς πολύ αλάτι
  • μαγείρεμα χωρίς κορεσμένα λίπη

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Ποιος είναι ο σίγουρος τρόπος για να χάσω κιλά μέχρι το καλοκαίρι;

Ποια διατροφή «νικά» τη χοληστερίνη και την υπέρταση;

Σχετικά άρθρα