Πώς θα σταματήσεις επιτέλους να… τρως τα νύχια σου;

Ονυχοφαγία: μια κακιά συνήθεια που όχι μόνο σε ταλαιπωρεί αλλά κυρίως σου χαλάει την εμφάνιση! Αν τρως τα νύχια σου, δεν θα έχεις ποτέ το τέλειο μανικιούρ, δεν θα έχεις καν μανικιούρ! Και τα νύχια αποτελούν ένα στοιχείο ομορφιάς που προσέχει ο κόσμος πάνω σου. Δεν είναι επομένως καθόλου ωραίο αισθητικά να έχεις φαγωμένα νύχια!

Γιατί τρως τα νύχια σου;

Η ονυχοφαγία συνδέεται με φάση άγχους και νευρικότητας και είναι ουσιαστικά μια πράξη που κάνεις ασυναίσθητα σε στιγμές έντασης. Μπορεί μερικές φορές να το κάνεις και από την πολλή… βαρεμάρα! Για να σταματήσεις να το κάνεις, προσπάθησε να παρατηρήσεις τις στιγμές της ημέρας ή τις περιστάσεις που έχεις πολύ στρες και τρως τα νύχια σου και βρες έναν άλλον τρόπο να… ξεσπάσεις!

trwei nyxia agxos

Πώς θα κόψεις την κακιά αυτή συνήθεια;

Οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται, ωστόσο, με λίγη προσπάθεια και καλή θέληση όλα γίνονται! Παρακάτω θα βρεις tips που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις!

  • Αν τρως τα νύχια σου από υπερβολικό άγχος, προσπάθησε να βρεις τρόπους να καταπολεμήσεις ή τουλάχιστον να μειώσεις το άγχος σου και όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει στη ζωή και την καθημερινότητά σου
  • Η γυμναστική και τα σπορ μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να απελευθερώσεις την ενέργεια και την ένταση που έχεις μέσα σου
  • Αν θέλεις να… μασουλάς κάτι, αντί για τα νύχια σου μπορείς να μασήσεις μια τσίχλα!
  • Αν δεν καταφέρνεις με τίποτα να κόψεις την κακιά συνήθεια, τότε μπορούν να σε βοηθήσουν ειδικά βερνίκια με πικρή γεύση! Βάψε με αυτά τα νύχια σου και όταν θα πας να τα φας, το αίσθημα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο!
  • Βάλε στα νύχια σου αμυγδαλέλαιο: είναι το… φυτικό αντίδοτο στην κακιά συνήθειά σου!

Και ετοιμάσου για τα τέλεια μανικιούρ!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Όταν διαβάσεις αυτό, θα σταματήσεις σίγουρα να «τρως» τα νύχια σου!

5 tips για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου

Τα 5 βήματα για τέλεια νύχια χωρίς να χρειάζεται να τα βάψεις!

 

 

 

Σχετικά άρθρα