Πώς θα νιώσω περισσότερο ευτυχισμένη; thumbnail
Η 20ή Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας. Πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε σήμερα; Και αν δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι, ποιες σκέψεις και πράξεις θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο χαρούμενοι; Μάθε τον εαυτό σου και αγάπησε τον! Όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου- τι πραγματικά αγαπάς, τι σε εμπνέει, τι σε γεμίζει- τόσο πιο ευτυχισμένη μπορείς να γίνεις. Όταν χάνεις τον εαυτό σου και ξεχνά ποια πραγματικά είσαι, τότε συμβαίνει κάτι παράξενο: αρχίζεις να αναζητάς την ευτυχία. Η ευτυχία, όμως, είναι αυτό που μας συμβαίνει όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Όταν, δηλαδή, δεν αγχωνόμαστε για να μπούμε σε jean νούμερο 28, όταν δεν απελπιζόμαστε γιατί δεν μας πήρε τηλέφωνο ή γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε στη ζωή μας. Η ευτυχία που περιμένουμε πως θα αισθανθούμε όταν αποκτήσουμε τον άντρα, την δουλειά, ή το σώμα των ονείρων μας βρίσκεται ήδη μέσα και μένει να την ανακαλύψουμε. Δώσε έμφαση στις σχέσεις με τους γύρω σου! Οι σχέσεις με τους γύρω μας είναι το μοναδικό εξωτερικό ερέθισμα που μπορεί να κάνει τη ζωή μας ευτυχισμένη. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, αυτό που λένε πως: «Αν θες να γίνεις ευτυχισμένος, γίνε φίλος». Δες ποιες είναι οι πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου και βρες τον τρόπο να γίνεις φίλη του συντρόφου σου, των παιδιών σου, των γονιών σου ή των συναδέλφων σου. Αγάπησε την δουλειά σου! Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους είναι πως δεν προσπαθούν να ζήσουν κάνοντας αυτό που αγαπούν. Δοκιμάστε, λοιπόν, να καταλάβετε τι είναι για εσάς η επιτυχία, τι αξία έχει για εσάς και έπειτα προσπαθήστε να δείτε πώς μπορείτε να την επιδιώξετε μέσα από την δουλειά που ήδη έχετε. Άφησε πίσω σας πληγές και απογοητεύσεις! Το να κρατάμε κακίες και να ξαναζωντανεύουμε κακές αναμνήσεις μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι πως δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όταν νιώθεις θύμα, ενώ το να έχεις ακόμη αισθήματα θυμού ή εκδίκησης για κάποιον είναι ένδειξη λανθασμένης αντίληψης για τον εαυτό μας. Η συγχώρεση είναι αυτό που μας προσφέρει ασφάλεια απέναντι στα γηρατειά, στους ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος και στο δυστυχές μέλλον. Διασκέδασε! Αν πιστεύσεις πως για το ρίξεις λίγο έξω και να ασχοληθείς με πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη, πρέπει να περιμένεις να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες κάνεις μεγάλο λάθος! Είμαστε τόσο απασχολημένες καθημερινά με όλα όσα πρέπει να φέρουμε εις πέρας που ξεχνάμε πως η ευτυχία δεν θα περιμένει για εμάς. Άρπαξε την ευκαιρία να γελάσεις, να βγεις και να απολαύσεις κάθετι που σου προκύπτει κατά την διάρκεια της ημέρας ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα: το ότι ξυπνάς και είσαι καλά είναι μία καλή αρχή!

Πώς θα νιώσω περισσότερο ευτυχισμένη;

Η 20ή Μαρτίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας. Πόσο ευτυχισμένοι νιώθουμε σήμερα; Και αν δεν νιώθουμε ευτυχισμένοι, ποιες σκέψεις και πράξεις θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να γίνουμε πιο χαρούμενοι;


 


Μάθε τον εαυτό σου και αγάπησε τον!


 


Όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου- τι πραγματικά αγαπάς, τι σε εμπνέει, τι σε γεμίζει- τόσο πιο ευτυχισμένη μπορείς να γίνεις. Όταν χάνεις τον εαυτό σου και ξεχνά ποια πραγματικά είσαι, τότε συμβαίνει κάτι παράξενο: αρχίζεις να αναζητάς την ευτυχία. Η ευτυχία, όμως, είναι αυτό που μας συμβαίνει όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας. Όταν, δηλαδή, δεν αγχωνόμαστε για να μπούμε σε jean νούμερο 28, όταν δεν απελπιζόμαστε γιατί δεν μας πήρε τηλέφωνο ή γιατί δεν ξέρουμε τι να κάνουμε στη ζωή μας. Η ευτυχία που περιμένουμε πως θα αισθανθούμε όταν αποκτήσουμε τον άντρα, την δουλειά, ή το σώμα των ονείρων μας βρίσκεται ήδη μέσα και μένει να την ανακαλύψουμε.


 


Δώσε έμφαση στις σχέσεις με τους γύρω σου!


 


Οι σχέσεις με τους γύρω μας είναι το μοναδικό εξωτερικό ερέθισμα που μπορεί να κάνει τη ζωή μας ευτυχισμένη. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, αυτό που λένε πως: «Αν θες να γίνεις ευτυχισμένος, γίνε φίλος». Δες ποιες είναι οι πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου και βρες τον τρόπο να γίνεις φίλη του συντρόφου σου, των παιδιών σου, των γονιών σου ή των συναδέλφων σου.


 


Αγάπησε την δουλειά σου!


 


Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι στη ζωή τους είναι πως δεν προσπαθούν να ζήσουν κάνοντας αυτό που αγαπούν. Δοκιμάστε, λοιπόν, να καταλάβετε τι είναι για εσάς η επιτυχία, τι αξία έχει για εσάς και έπειτα προσπαθήστε να δείτε πώς μπορείτε να την επιδιώξετε μέσα από την δουλειά που ήδη έχετε.


 


Άφησε πίσω σας πληγές και απογοητεύσεις!


 


Το να κρατάμε κακίες και να ξαναζωντανεύουμε κακές αναμνήσεις μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Ο πρώτος και κύριος λόγος είναι πως δεν μπορείς να είσαι ευτυχισμένος όταν νιώθεις θύμα, ενώ το να έχεις ακόμη αισθήματα θυμού ή εκδίκησης για κάποιον είναι ένδειξη λανθασμένης αντίληψης για τον εαυτό μας. Η συγχώρεση είναι αυτό που μας προσφέρει ασφάλεια απέναντι στα γηρατειά, στους ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος και στο δυστυχές μέλλον.


 


Διασκέδασε!


 


Αν πιστεύσεις πως για το ρίξεις λίγο έξω και να ασχοληθείς με πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένη, πρέπει να περιμένεις να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες κάνεις μεγάλο λάθος! Είμαστε τόσο απασχολημένες καθημερινά με όλα όσα πρέπει να φέρουμε εις πέρας που ξεχνάμε πως η ευτυχία δεν θα περιμένει για εμάς. Άρπαξε την ευκαιρία να γελάσεις, να βγεις και να απολαύσεις κάθετι που σου προκύπτει κατά την διάρκεια της ημέρας ξεκινώντας από τα πιο απλά πράγματα: το ότι ξυπνάς και είσαι καλά είναι μία καλή αρχή! 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X