Βίκυ Φλέσσα: Η επίσημη ανακοίνωσή της για το κόψιμο της εκπομπής της

Με ανάρτησή της στα social media, η Βίκυ Φλέσσα ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους ότι η προβολή της εκπομπής της στην ΕΡΤ με τίτλο «Στα Άκρα», διακόπτεται λόγω της υποψηφιότητας της στις Ευρωεκλογές με τη ΝΔ.

«Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι της εκπομπής όλα αυτά τα 16 χρόνια, θα ήθελα να σάς ενημερώσω ότι την Τετάρτη το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 δεν θα περιλαμβάνει την εκπομπή “Στα Άκρα” με τη συνέντευξη του ψυχιάτρου Δημήτρη Καραγιάννη, όπως είχε προγραμματιστεί. Η Διοίκηση της ΕΡΤ με ενημέρωσε ότι λόγω της επίσημης ανακοινώσεώς μου ως υποψήφιας Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία η προβολή της εκπομπής διακόπτεται.

Το παράπονό της…

Δεδομένου ότι έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί από εμένα προς προβολήν 9 ακόμη συνεντεύξεις, ζήτησα τουλάχιστον 2 από αυτές να προβληθούν στο πλαίσιο του νόμου της προεκλογικής περιόδου, που ξεκινά από τη Μεγάλη Τετάρτη έως τις εκλογές και παρέχει το δικαίωμα για τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή να εμφανιστεί δύο φορές σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Εν προκειμένω, στην ΕΡ2 για εμένα, δεδομένου ότι εκεί προβάλλεται η εκπομπή μου, παρότι δεν είναι πολιτική, ούτε έχει περιεχόμενο ευρωπαϊκά θέματα. Η απάντηση που έλαβα σε αυτό το αίτημα ήταν αρνητική», έγραψε, μεταξύ άλλων, η γνωστή δημοσιογράφος.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ, μετά την ανάρτηση της Βίκυς Φλέσσα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει: «Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ –είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες– έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.

Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη»

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υποψήφια ευρωβουλευτής η Βίκυ Φλέσσα

Σχετικά άρθρα