Τι αλλάζει στο σεξ για τη γυναίκα μετά τη γέννα;

Η περίοδος της εγκυμοσύνης και η γέννα είναι για μια γυναίκα από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της, καθώς φέρνει στον κόσμο μια νέα ζωή.

Αυτό, όμως δεν σημαίνει ότι παύει να είναι… γυναίκα, ήτοι ένα πλάσμα που έχει διάθεση για σεξ και θέλει μετά τον ερχομό του παιδιού της, να απολαύσει ξανά τον σύντροφό της και την ξεχωριστή αίσθηση της σεξουαλικής επαφής.

Γενικότερα, οι περισσότερες γυναίκες που πρόσφατα έχουν γεννήσει αναρωτιούνται συχνά πότε μπορούν να έχουν ξανά ερωτικές επαφές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να γίνει όταν κι εφόσον θα έχει ξανά τη διάθεση να κάνει έρωτα.

Γενικά, το προτεινόμενο διάστημα είναι αυτό των 3-4 εβδομάδων μετά τον τοκετό, χρόνος που σύμφωνα με τους ειδικούς επαρκεί για να επανέλθει η μήτρα στην πρότερή της κατάσταση και γενικότερα ο οργανισμός να προσαρμοστεί στα νέα του δεδομένα.

Σημείωση: Σε περίπτωση καισαρικής, ο χρόνος επαναφοράς στο σεξ αυξάνεται στις 6-8 εβδομάδες. Το ότι δεν μπορείτε να έχετε διεισδυτικό σεξ, για λόγους φυσιολογίας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε με τον σύντροφό σας να έχετε σωματική επαφή, μέσω χαδιών και φιλιών.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο παίζει και το διάστημα που χρειάζεται μια γυναίκα για να νιώσει ξανά άνετα και να αισθανθεί ιδιαίτερα ερωτική και επιθυμητή.

Είναι φυσιολογικό να μην έχεις διάθεση;

Η άφιξη ενός μωρού μπορεί να κάνει τις νεαρές μητέρες να μην έχουν καμία επιθυμία τις πρώτες εβδομάδες μετά την παράδοση. Γιατί; Υπάρχουν πολλοί λόγοι, λένε οι ειδικοί. Για παράδειγμα, η απώλεια της ερωτικής διάθεσης (λίμπιντο) μπορεί να προέλθει από τις φυσικές και ψυχολογικές αλλαγές που προκαλούν η εγκυμοσύνη και ο τοκετός, την έντονη κόπωση που προκαλείται από το άγχος και την έλλειψη ύπνου, τα μειωμένα ορμονικά επίπεδα, ακόμα και τον φόβο να μείνει ξανά έγκυος.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι γυναίκες των οποίων η σεξουαλική ζωή διαταράσσεται, αλλά των πατεράδων, οι οποίοι είτε θεωρούν ότι η γυναίκα – μάνα δεν είναι πλέον διαθέσιμη, είτε θεωρούν ότι μπορεί να την πονέσουν σωματικά.

Η ιδανική λύση για τους ειδικούς, είναι να πάρετε και οι δύο τον χρόνο σας και να αφήσετε την ερωτική επιθυμία να επανέλθει και στους δυο σας σταδιακά, χωρίς πίεση και άγχος. Το σίγουρο είναι ότι αν είχατε καλή σεξουαλική ζωή πριν την εγκυμοσύνη, σίγουρα  θα την βρείτε ξανά.

Πώς αλλάζει το σώμα σου;

Μετά την εγκυμοσύνη το σώμα μιας γυναίκας έχει αλλάξει και σε πιο εσωτερικό επίπεδο. Οι ιστοί του δέρματός της είναι πιο διογκωμένοι, φυσικά και στο σημείο του κόλπου της και της κλειτορίδας της κατ’ επέκταση, οι αισθήσεις της γυναίκας που είναι νέα μητέρα διαφοροποιούνται. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα της δεν αντιλαμβάνεται τα χάδια, τα αγγίγματα και τον ερεθισμό με τον ίδιο τρόπο για μερικές εβδομάδες.

foto sex

Όπως λένε οι ειδικοί, αυτό δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τη γυναίκα από το να έρθει σε επαφή με τον σύντροφό της ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να το κάνει. Σταδιακά, θα επανέλθει στην προηγούμενη σωματική της κατάσταση, οπότε και θα μπορεί να ευχαριστηθεί ξανά το σεξ και την ερωτική επαφή.

Κολπική ξηρότητα

Οι ωοθήκες μπορεί να έχουν μια περίοδο μερικών εβδομάδων, όπου υπάρχουν λιγότερες ορμονικές εκκρίσεις. Αυτές θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, μετά την τρίτη ή τέταρτη εβδομάδα. Τίποτα δεν ενοχλεί, αλλά μπορεί να κάνει την επανάληψη της σεξουαλικής επαφής επώδυνη ,λόγω της ξηρότητας του κόλπου σας.

Μπορείτε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε λίγη λιπαντική ουσία μέχρι να επανέλθετε στο 100%. Μην διστάζετε να συμβουλευτείτε και τον γυναικολόγο σας, ο οποίος και θα σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις βάσει των αναγκών σας. λόγω της ξηρότητας του κόλπου σας.

Αιμορραγία στον κόλπο

Είναι πολύ πιθανό για λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό να έχει μια γυναίκα αιμορραγία στον κόλπο της. Αυτό συμβαίνει διότι, λόγω της διαδικασίας της γέννας, οι ιστοί της μήτρας είναι ακόμα «πληγωμένοι», οπότε καλό θα είναι να περιμένετε για λίγο καιρό μέχρι να έχετε ξανά ερωτική επαφή.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Η στάση στο σεξ που σε βοηθάει να κάψεις ακόμα και 500 θερμίδες!

Είμαι στενή κάτω και πονάω στο σεξ. Μπορεί να ανοίξει ο κόλπος μου;

 

Σχετικά άρθρα