Κερδίστε το βιβλίο «Ο μικρός μονομάχος» από τις Εκδόσεις Λιβάνη

Το boro.gr σε συνεργασία με τις εκδόσεις Λιβάνη δίνουν τη δυνατότητα σε έναν αναγνώστη να κερδίσει το βιβλίο «Ο μικρός μονομάχος» της Βασιλικής Νευροκόπλης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Δύο είναι οι κόσμοι του Αργύρη. Ο κόσμος του σχολείου
και ο ηλεκτρονικός.

Στον πρώτο ασφυκτιά, στον δεύτερο απελευθερώνεται.
Στον έναν θυμάται όσα θέλει να ξεχάσει, στον άλλον
ξεχνάει όσα δε θέλει να θυμάται. Μέχρι τη στιγμή που μια
παρατεταμένη διακοπή ρεύματος θα αφαιρέσει από τη
ζωή του και τους δύο κόσμους. Οι εφιάλτες του θα
ζωντανέψουν, οι μνήμες του θα ξυπνήσουν, οι απορίες του
θα γιγαντωθούν. Γύρω του και μέσα του όλα
σκοτεινιάζουν – όπως τότε…Θα παραδοθεί και πάλι στο
σκοτάδι, σαν δειλός και συνεσταλμένος που λένε όλοι πως
είναι, ή θα παλέψει μαζί του γενναία, όπως πάλεψαν κάποτε οι μονομάχοι τους
Ρωμαίους κατακτητές;

 

Η συγγραφέας

Η Βασιλική Νευροκοπλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968. Φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Βιβλία της έχουν τιμηθεί με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις και έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου. Το πρώτο της παραμύθι, Αν τ’ αγαπάς, ξανάρχονται (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2007), βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και από το περιοδικό Διαβάζω.

Το παραμύθι της μουσικής (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2008) ανέβηκε ως μουσικοθεατρική παράσταση τον Φεβρουάριο του 2007 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τον Μάιο του 2008 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ως κορυφαία εκδήλωση της Ελλάδας στο πλαίσιο της «Νύχτας Διαπολιτισμικού Διαλόγου».

Τον Φεβρουάριο του 2014 ανέβηκε στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης και κατόπιν σε πολλά θέατρα ευρωπαϊκών πόλεων.Η σειρά των τεσσάρων παραμυθιών της Ιστορίες του Καλλίστρατου (εκδόσεις Ελληνική Βιβλική Εταιρία) τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο «Annie Vallotton»στην κατηγορία της Παιδικής Λογοτεχνίας από το παγκόσμιο συνέδριο των εκδοτών των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών (Μάιος 2015, Σεούλ Κορέας). Το παραμύθι της «Ο Αχτιδοϋφαντής» (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2015) το 2018 στην Τουρκία από τον Εκδοτικό Οργανισμό Yapi Kredi µε τίτλο Dokuyucusu. Το παραμύθι Νύχτα θαυμάτων (Εκδοτικός Οργανισμός 2017) έλαβε το βραβείο Εικονογράφησης Public.

Το 2011 η συγγραφέας μοιράστηκε το Β′ Βραβείο Διηγήματος για την γλώσσα στον Διεθνή Διαγωνισμό Διηγήματος µε θέμα «Τα Μάρμαρα Παρθενώνα», που διοργάνωσε η Asociaciοn Cultural Helenica «Nostos» στην Αργεντινή. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει συνολικά δεκαοχτώ βιβλία.

 

Πώς να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό;

Για να συμμετέχετε στο διαγωνισμό, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, επιλέγοντας τον σωστό διαγωνισμό, αφού πρώτα διαβάσετε τους όρους συμμετοχής στους διαγωνισμούς του boro.gr. 

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κερδίστε μια μοναδική λαμπάδα με κολιέ… μπισκότο Παπαδοπούλου!

Κερδίστε μία καφετιέρα φίλτρου από το boro.gr

Σχετικά άρθρα