Μαφία των φυλακών: Προθεσμία πήραν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Οι δύο δικηγόροι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα για εμπλοκή τους στην υπόθεση. Θα περάσουν το Σαββατοκύριακο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Για την σύλληψη τους υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από συναδέλφους τους οι οποίοι αμφισβητούν τη νομιμότητα των δύο ενταλμάτων του ανακριτή.

Ήδη σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων Θρασύβουλος Κονταξής υποστήριξε πως το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του εντολέα του δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας.

Σε σοκ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Όπως ανέφερε οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές εφόσον είναι σύμφωνες με το νόμο και διαπνέονται από νηφαλιότητα. «Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του εντολέα μου πριν απολογηθεί, δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας».

«Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής όχι όταν είναι είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο έτερος συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου Γ. Μαρακάκης τόνισε ότι ήτανυπερβολή” η έκδοση ενταλμάτων. Σε γραπτή δήλωσή του και ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον οποίον εκπροσωπούσαν μέχρι πρόσφατα οι δύο συλληφθέντες συνάδελφοι του, επικρίνει την επιλογή του ανακριτή.

«Είναι παράνομο και αντιαισθητικό και παραβαίνει όλες τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις ατομικές ελευθερίες του κάθε πολίτη και τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της ασφαλείας του δικαίου», εξέφρασε ο κος Κούγιας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η πιο δύσκολη στιγμή μετά από 41 χρόνια κοινής πορείας με την Ζωή του

Α.Λυκουρέζος: 40 σχεδόν χρόνια με την Ζ.Λάσκαρη,100 απιστίες και η άγνωστη οικογένεια του!

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου: Η ατίθαση κόρη της Ζωής Λάσκαρη-Η καλλιτεχνική πορεία, ο γάμος με τον Γκλέτσο και η σχέση με τον πρώην της Καλογρίδη!

Άλαν Γκαρσία: O Περουβιανός πολιτικός που «λερώθηκε» από τις μαζικές εκτελέσεις και το περίφημο σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Σχετικά άρθρα