Πώς να προσεγγίσω την κοπέλα που μου αρέσει;

θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Μου αρέσουν δυο κοπέλες, δεν τις γνωρίζω προσωπικά αλλά τις βλέπω στον ίδιο χώρο, όπου πάω και εγώ. Πώς θα μπορέσω να τις προσεγγίσω, να τους πιάσω κουβέντα και πώς θα συμπεράνω αν είναι κάποιος ενθουσιασμός ή τις βλέπω κάπως… αλλιώς;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις προσωπικά καμία από τις 2 κοπέλες αυτό που περιγράφεις είναι ότι σου αρέσουν εξωτερικά σαν εμφάνιση. Για να μπορέσεις να καταλάβεις αν αυτό είναι απλά ενθουσιασμός ή θαυμασμός της εξωτερικής τους εικόνας ή κάτι παραπάνω σίγουρα θα πρέπει να μπεις στη διαδικασία να τις γνωρίσεις καλύτερα.

Πώς θα τις προσεγγίσεις;

Δεν ξέρω τι είδους χώρος είναι αυτός που τις βλέπεις αλλά θα ήταν μια έξυπνη τακτική να τις προσεγγίσεις με ένα θέμα που να σχετίζεται με τον χώρο που συνυπάρχετε. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή βάση για να ξεκινήσετε να συζητάτε. Από εκεί και πέρα συνήθως μια συζήτηση κυλάει και μόνη της αν πιάσετε κουβέντα για το τι σας αρέσει να κάνετε, για τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα σας κλπ…

Ποια είναι τα δικά σου κριτήρια;

Από κει και πέρα σκέφτομαι πως θα έχεις κάποια στάνταρτ, πέρα τις εμφάνισης, στα στοιχεία χαρακτήρα που πρέπει να έχει μια κοπέλα για να σου αρέσει. Μπορείς να ανατρέξεις σε αυτά σου τα κριτήρια και μέσα από τις συζητήσεις που θα κάνεις να καταλήξεις αν κάποια από τις 2 σου κινεί το ενδιαφέρον ερωτικά ώστε να προχωρήσεις παραπέρα.

Τώρα για να ξεχωρίσεις αν κάτι είναι ενθουσιασμός ή κάτι πιο βαθύ αυτό, μόνο ο χρόνος σε μια σχέση εφόσον δημιουργηθεί μπορεί να το δείξει και δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι προκαταβολικά. Ο ενθουσιασμός όμως περνάει γρήγορα οπότε γρήγορα μπορείς να καταλάβεις αν κάτι είναι απλώς ενθουσιασμός ή κάτι παραπάνω.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οδηγός φλερτ: Πώς να μιλήσεις σε κάποιον που σου αρέσει

Φλερτ: Τι άλλο να κάνω για να καταλάβει ότι μου αρέσει;

6 σημάδια που φανερώνουν ότι σίγουρα σε φλερτάρει

Nομίζεις ότι φλερτάρεις; Απατάσαι!

10 tips φλερτ για να «σπάσεις» τον πάγο!

 

 

Σχετικά άρθρα