Μαφία των φυλακών: Το «συμβόλαιο» θανάτου, οι καταθέσεις – φωτιά και ο Αλ. Λυκουρέζος

Για την έρευνα της «μαφίας των φυλακών», προθεσμία να απολογηθούν τη Μεγάλη Δευτέρα πήραν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση της ποινικής εμπλοκής των τριών ανδρών δικηγόρων, που βρίσκονται υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης, φαίνεται να έχει η υπόθεση της εταιρίας παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας του Αριστείδη Φλώρου.

Ξεκίνησε να ερευνάται το 2011. Ο επιχειρηματίας έχει πρωτοδίκως καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, τον Φεβρουάριο του 2017. Καταλυτικό ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η δολοφονία του, εκ των συνηγόρων του Φλώρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017.

Ηθικός αυτουργός σε απόπειρα δολοφονίας

Ο κ. Φλώρος, ωστόσο, δεν έχει μόνο αυτήν την καταδίκη σε βάρος του. Τον Μάρτιο του 2018 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών ως ηθικός αυτουργός σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του 65χρονου δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ το 2014 με φυσικούς αυτουργούς μέλη της «μαφίας των φυλακών». Η υπόθεση αυτή εκδικάζεται αυτές τις ημέρες σε δεύτερο βαθμό.

Το πρώτο δικαστήριο δέχθηκε πως η απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου, νυν κρατούμενου, ως μέλος της «μαφίας των φυλακών» δικηγόρου ήταν «συμβόλαιο θανάτου» που ανέλαβαν οι βαρυποινίτες Αλβανοί υπήκοοι κατ’ εντολήν Φλώρου. Οι εμπλεκόμενοι Αλβανοί έχουν δώσει από το 2016 καταθέσεις πως έχουν αναγνωρίσει τον Φλώρο ως τον άνθρωπο που τους «παρήγγειλε» την επίθεση.

Υποσχέθηκαν να αλλάξουν καταθέσεις

Οι δύο δικηγόροι, οι οποίοι βρίσκονται ενώπιον του ανακριτή κ. Νικόπουλο, εκπροσωπούσαν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες τον 65χρονο συνάδελφό τους στην υπόθεση της απόπειρας εναντίον του. Τον κ. Φλώρο εκπροσωπούσε μέχρι τη δολοφονία του ο Ζαφειρόπουλος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίζει ο κ. Νικόπουλος, οι δύο δικηγόροι προσπαθούσαν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κρατούμενο επιχειρηματία. Υποσχέθηκαν ότι θα πείσουν τους Αλβανούς να αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε βάρος του, αλλά και τον μέχρι πρότινος 65χρονο εντολέα τους να αποσυρθεί από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη για την απόπειρα.

Το ποσό, που καταγγέλλεται να ζητούσαν από τον κ. Φλώρο, ήταν 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στον γνωστό ποινικολόγο αποδίδεται η φράση «τους Αλβανούς τους ελέγχουμε». Η εμπλοκή του ποινικολόγου φέρεται να προκύπτει από αρκετές καταγεγραμμένες συνομιλίες των βαρυποινιτών όπου αναφέρονται σε αυτόν ονομαστικά, αλλά και από καταθέσεις του επιχειρηματία που μιλά ευθέως για ασφυκτικές πιέσεις που δεχόταν εντός της φυλακής να πληρώσει για να «λήξει η ιστορία» με τον 65χρονο.

Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει σε καταθέσεις του μετά τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, πως, τον Μάιο του 2017, ο ένας εκ των δικηγόρων του Αντωνόπουλου, τον είχε συναντήσει στις φυλακές και του είχε πει πως αν δεχόταν να πληρώσει τα έξοδα που είχε κάνει ο 65χρονος για την ασφάλεια του, τότε, θα έκλειναν το θέμα.

Το ποσό, που κατά τον επιχειρηματία ανέφερε ο εν λόγω δικηγόρος, δεν έφθανε καν στις 40 χιλιάδες ευρώ. Ο επιχειρηματίας κατέθεσε πως αρνήθηκε να πληρώσει οτιδήποτε «για κάτι που δεν έχει κάνει» και η συζήτηση σταμάτησε εκεί.

Η πλευρά του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ δίνει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα, κατονομάζοντας, επίσης, τους δύο κατηγορούμενους, αλλά και τον επιχειρηματία τον οποίο θεωρεί ως ενορχηστρωτή όλης της περιπέτειάς του, τόσο με την απόπειρα σε βάρος του όσο και της εμπλοκής και προφυλάκισης του για τη «μαφία των φυλακών».

Ο κ. Αντωνόπουλος αναφέρεται σε πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να δεχθεί η υπόθεση των εταιριών παροχών ρεύματος να μεταφερθεί σε διαιτησία ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μαφία των φυλακών: Προθεσμία πήραν Λυκουρέζος και Παναγόπουλος

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η πιο δύσκολη στιγμή μετά από 41 χρόνια κοινής πορείας με την Ζωή του

Α.Λυκουρέζος: 40 σχεδόν χρόνια με την Ζ.Λάσκαρη,100 απιστίες και η άγνωστη οικογένεια του!

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Μαρία- Ελένη Λυκουρέζου: Η ατίθαση κόρη της Ζωής Λάσκαρη-Η καλλιτεχνική πορεία, ο γάμος με τον Γκλέτσο και η σχέση με τον πρώην της Καλογρίδη!

Άλαν Γκαρσία: O Περουβιανός πολιτικός που «λερώθηκε» από τις μαζικές εκτελέσεις και το περίφημο σκάνδαλο διαφθοράς Odebrecht

Υπόθεση Novartis: Πώς η διαφημιστική έπαιζε τον ρόλο του «πλυντηρίου»

Σχετικά άρθρα