Ομιλία Αλ. Τσίπρα στην Πάτρα: Κατάμεστο το γήπεδο – «Δεν γυρίζουμε πίσω»

Στην Πάτρα, στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γήπεδο του «Απόλλωνα», έδωσε χτες Σάββατο (20/4) ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας το μήνυμά του για τις εκλογές. «Τα διλήμματα της κάλπης σε Ελλάδα και Ευρώπη έχουν τεθεί, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο».

«Το μήνυμα που παίρνουμε τούτες τις μέρες που ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για τις Ευρωπαϊκές εκλογές και τις αυτοδιοικητικές από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, το μήνυμα που παίρνουμε από τους απλούς και καθημερινούς πολίτες είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία διάθεση να γυρίσουμε πίσω ποτέ ξανά στην Ελλάδα της χρεοκοπίας, της λεηλασίας, της μιζέριας των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Για τις κάλπες

«Τα διλήμματα της κάλπης είναι καθαρά είναι ξάστερα. Το πρόγραμμα των αντιπάλων μας βοηθάει να τεθούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν από τη μία ένα πρόγραμμα που θέλει να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, να συνεχιστεί η στελέχωση του κοινωνικού κράτους και από την άλλη ένα πρόγραμμα που θέλει απολύσεις και επιστροφή στο μνημονιακό 1 προς 5 για κάθε πέντε αποχωρήσεις, δηλαδή μία πρόσληψη ενώ εμείς καταφέραμε να φτάσουμε στο 1 προς 1.

Οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν από τη μία μεριά ένα πρόγραμμα, που είτε λέει ξεκάθαρα είτε υπονοεί τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου και βεβαίως από την άλλη ένα σχέδιο για τη σταδιακή ελάφρυνση των βαρών, τώρα που η χώρα μπορεί, αλλά με ασφάλεια, πιάνοντας τους δημοσιονομικούς στόχους και να μην ξαναγυρίσουμε στα χρόνια των ελλειμμάτων και της χρεοκοπίας»

Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας είχε διάλογο με τους συγκεντρωμένους, τη στιγμή που φώναζαν το σύνθημα, «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». «Ας πούμε καλύτερα ότι ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο – Σαμαρά. Αυτούς που κυβέρνησαν τα τέσσερα χρόνια της μνημονιακής λεηλασίας, που χρεοκόπησαν τη χώρα, που μείωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και αν τιμωρήσει κάποιους, θα είναι αυτούς και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία».

Ο απολογισμός του έργου της κυβέρνησης

«Μετά από τόσες μεγάλες δυσκολίες μπορούμε να πούμε πια με βεβαιότητα τη χώρα πέρασε αυτό το δύσκολο κάβο. Η οικονομία ανέκαμψε, η πατρίδα συνολικά βρίσκεται πια σε ένα ξέφωτο χάρη στη δική σας στήριξη. Χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη, χάρη στη δική σας επιμονή η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι πια η Ελλάδα της χρεοκοπίας, δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων, η Ελλάδα του σήμερα δεν είναι πια η Ελλάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου κάνουν κουμάντο οι τεχνοκράτες και όχι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια καταφέραμε όχι μόνο να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά το μεγαλύτερο επίτευγμα για μας είναι ότι καταφέραμε να τελειώσουμε τα προγράμματα προσαρμογής κρατώντας την κοινωνία όρθια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και με ένα μεγάλο κοινωνικό έργο που δίνει πνοή και προοπτική στο σήμερα και στο αύριο του τόπου.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια, μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, εκεί όπου τρεις κυβερνήσεις απέτυχαν και δεν κατάφεραν να έχουν θετικούς δημοσιονομικούς δείκτες, εμείς το καταφέραμε, αλλά κυρίως το σημαντικότερο είναι πως αισθανόμαστε περήφανοι γιατί αντιμετωπίσαμε τη γενικευμένη ανθρωπιστική κρίση και συγκροτήσαμε το κοινωνικό κράτος από τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους τα μνημόνια».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Στο Αμμάν ο Αλέξης Τσίπρας για την ενίσχυση των σχέσεων με την Ιορδανία

Αλ. Τσίπρας για αφορολόγητο: «Όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μειωθεί»

Αλ. Τσίπρας από Καλαμάτα: «Ενώνουμε Δυνάμεις για την Ελλάδα των πολλών»

Σχετικά άρθρα