Κύπρος: Θρίλερ με πτώματα γυναικών – Φόβοι για serial killer

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία στην Κύπρο τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση δολοφονίας της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Η σορός της βρέθηκε την περασμένη Κυριακή σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό. Παράλληλα, έψαχναν και την 6χρονη κόρη της.

Οι αρμόδιοι όσο αναζητούσαν την ανήλικη, βρήκαν το πτώμα της γυναίκας χωρίς ρούχα. Πέρα από τους δύτες της ΕΜΑΚ και την ισχυρή αστυνομική δύναμη, στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής.

«Οι έρευνες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αυτή τη στιγμή διεξάγεται αυτοψία στο χώρο. Καταγράφονται κάποια σημαντικά στοιχεία σε σχέση με το νέο πτώμα, αλλά είναι πρόωρο να λεχθεί κάτι περαιτέρω».

Αυτό εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας της Κύπρου Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Προτεραιότητα είναι να αναγνωριστεί η ταυτότητα της γυναίκας».

Άνδρας παραδόθηκε στις Αρχές το βράδυ της Παρασκευής (19/4) και υπέδειξε το σημείο όπου οι αρχές εντόπισαν τις σορούς δύο γυναικών.

Ποιος είναι ο «Ορέστης»

Φέρεται να ομολόγησε πως σκότωσε τη Μαίρη Ρόουζ και την 6χρονη κόρη της στο μεταλλείο. Ο ίδιος ως «Ορέστης» παρουσιαζόταν με το επάγγελμα του φωτογράφου ενώ στην πραγματικότητα ήταν αξιωματικός.

Πρόκειται για κάτοικο χωριού της Επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο. Φέρει τον βαθμό του ίλαρχου, αφού υπηρετεί στο Σώμα των Τεθωρακισμένων.

Είναι διαζευγμένος και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, με το διαζύγιό να κρατείται ως μυστικό από τον ίδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive.

Φόβοι για serial killer

Φαίνεται πως διατηρούσε δεσμό με την άτυχη Μαίρη. Επίσης, εκφράζονται φόβοι πως στο σημείο ενδέχεται να εντοπιστούν ακόμη περισσότερα πτώματα γυναικών.

Εναντίον του 35χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν σε φόνο εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, απαγωγή με σκοπό το φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου.

Πώς τις δελέαζε;

Μήνυμα σε αλλοδαπή φίλη ελλείπουσας γυναίκας έστειλε ο «Ορέστης» στο Facebook, αναφέροντάς της ότι έχει πληροφορίες για τη φίλη της.

Το προφίλ αυτό φέρεται να ανήκει σε άνδρα ο οποίος έχει απασχολήσει τις κυπριακές Αρχές για την υπόθεση, αλλά δεν είναι ο άνδρας που έχει ομολογήσει το διπλό έγκλημα.

Σύμφωνα με τις συνομιλίες, από τον reporter, ο «Ορέστης» ανέφερε στη γυναίκα ότι θέλει να της πει κάτι «κακό» που ανακάλυψε αλλά ήταν «επικίνδυνο».

Για αυτό έπρεπε να της μιλήσει από κοντά και όχι από το τηλέφωνο. Ήθελε να βλέπει με ποιον μιλά. «Πρόκειται για μια άλλη γυναίκα… χαμένη».

Όσοι τον γνώρισαν, πάντως, μιλούν για άτομο το οποίο δεν παρουσίαζε επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε στρατιώτες ή σε οποιονδήποτε άλλον.

Οι Αρχές συλλέγουν όλα τα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Δολοφονία Τοπαλούδη: Προκαλεί προβλήματα ο 21χρονος – Νέα πειθαρχική ποινή

Θάνατος φοιτήτριας στο Αιγάλεω: Το πρόσωπο… κλειδί λίγο πριν πεθάνει

Θλιβερή κατάληξη – Βρήκε νεκρή την αδερφή της σε μαγαζί

Σχετικά άρθρα